Første ministerkandidat ute

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument>  <w:View>Normal</w:View>  <w:Zoom>0</w:Zoom>  <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone>  <w:PunctuationKerning/>  <w:ValidateAgainstSchemas/>  <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid>  <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent>  <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText>  <w:Compatibility>  <w:BreakWrappedTables/>  <w:SnapToGridInCell/>  <w:WrapTextWithPunct/>  <w:UseAsianBreakRules/>  <w:DontGrowAutofit/>  </w:Compatibility>  <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml>&#60;![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml>&#60;![endif]--> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal 	{mso-style-parent:""; 	margin:0cm; 	margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:11.0pt; 	font-family:Arial; 	mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; 	mso-bidi-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 	{size:595.3pt 841.9pt; 	margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; 	mso-header-margin:35.4pt; 	mso-footer-margin:35.4pt; 	mso-paper-source:0;} div.Section1 	{page:Section1;} --> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;} </style> &#60;![endif]--> <p class="MsoNormal">Bill Richardson trekker sitt kandidatur som handelsminister som følge av at et selskap som har gjort forretninger med delstaten, blir etterforsket. Foto: AP Photo / Pablo Martinez Monsivais / Scanpix.</p>
Bill Richardson trekker sitt kandidatur som handelsminister som følge av at et selskap som har gjort forretninger med delstaten, blir etterforsket. Foto: AP Photo / Pablo Martinez Monsivais / Scanpix.

<pGuvernør Bill Richardson trekker seg som kandidat til vervet som handelsminister i administrasjonen til USAs påtroppende president Barack Obama.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-Reuters): Bill Richardson, som i dag er guvernør i delstaten New Mexico, trekker sitt kandidatur som handelsminister som følge av at et selskap som har gjort forretninger med delstaten, blir etterforsket.

– La meg gjøre det klart at jeg og min administrasjon har handlet forsvarlig i alle saker, og at denne etterforskningen vil bekrefte dette, sier Richardson.

– Men jeg har konkludert med at den pågående etterforskningen ville ha ført til en uholdbar forsinkelse i prosessen for å godkjenne meg som handelsminister, sier guvernøren i en pressemelding.

Etterforskning kan bli langdryg

61 år gamle Richardson sier etterforskningen av selskapet vil kunne dra ut i flere uker eller måneder, og han understreker at det haster med å få på plass en ny handelsminister i landet.

– Derfor ber jeg den påtroppende presidenten om å ikke gå videre med min nominasjon. Det er med stor sorg jeg gjør dette, sier Richardson.

Richardson tjente som FN-ambassadør og som energiminister da Bill Clinton var president i USA. Han stilte selv som presidentkandidat i Demokratenes nominasjonsprosess, men trakk seg tidlig og ga sin støtte til Obama.

Godtar beslutningen

Obama kunngjorde den 3. desember at han ville la Richardson bli handelsminister i USA. I en pressemelding søndag sier Obama at det er med stor skuffelse han tar Richardsons beslutning til etterretning.

Obama forsikrer nå om at han i løpet av kort tid vil finne en erstatter for Richardson. Obama blir tatt i ed som president i USA den 20. januar.

– Det at han trekker seg som kandidat til en ministerpost for å unngå at arbeidet med å besette dette viktige økonomiske vervet blir forsinket, viser hans vilje til å sette nasjonen foran ham selv, sier Obama. (©NTB)

Personvernpolicy