Første ministerkandidat ute

Normal   0   21         false   false   false                             MicrosoftInternetExplorer4   <![endif]-->     <![endif]-->     /* Style Definitions */  table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;}  <![endif]-->  Bill Richardson trekker sitt kandidatur som handelsminister som følge av at et selskap som har gjort forretninger med delstaten, blir etterforsket. Foto: AP Photo / Pablo Martinez Monsivais / Scanpix.
Bill Richardson trekker sitt kandidatur som handelsminister som følge av at et selskap som har gjort forretninger med delstaten, blir etterforsket. Foto: AP Photo / Pablo Martinez Monsivais / Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pGuvernør Bill Richardson trekker seg som kandidat til vervet som handelsminister i administrasjonen til USAs påtroppende president Barack Obama.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-Reuters): Bill Richardson, som i dag er guvernør i delstaten New Mexico, trekker sitt kandidatur som handelsminister som følge av at et selskap som har gjort forretninger med delstaten, blir etterforsket.

– La meg gjøre det klart at jeg og min administrasjon har handlet forsvarlig i alle saker, og at denne etterforskningen vil bekrefte dette, sier Richardson.

– Men jeg har konkludert med at den pågående etterforskningen ville ha ført til en uholdbar forsinkelse i prosessen for å godkjenne meg som handelsminister, sier guvernøren i en pressemelding.

Etterforskning kan bli langdryg

61 år gamle Richardson sier etterforskningen av selskapet vil kunne dra ut i flere uker eller måneder, og han understreker at det haster med å få på plass en ny handelsminister i landet.

– Derfor ber jeg den påtroppende presidenten om å ikke gå videre med min nominasjon. Det er med stor sorg jeg gjør dette, sier Richardson.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Richardson tjente som FN-ambassadør og som energiminister da Bill Clinton var president i USA. Han stilte selv som presidentkandidat i Demokratenes nominasjonsprosess, men trakk seg tidlig og ga sin støtte til Obama.

Godtar beslutningen

Obama kunngjorde den 3. desember at han ville la Richardson bli handelsminister i USA. I en pressemelding søndag sier Obama at det er med stor skuffelse han tar Richardsons beslutning til etterretning.

Obama forsikrer nå om at han i løpet av kort tid vil finne en erstatter for Richardson. Obama blir tatt i ed som president i USA den 20. januar.

– Det at han trekker seg som kandidat til en ministerpost for å unngå at arbeidet med å besette dette viktige økonomiske vervet blir forsinket, viser hans vilje til å sette nasjonen foran ham selv, sier Obama. (©NTB)