Gaza by omringet av israelske soldater

Gaza by omringet av israelske soldater
Gaza by omringet av israelske soldater

<pGaza by var søndag omringet av israelske bakkestyrker. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gaza by (NTB-AP-AFP): Stadig flere mister livet i kampene som har brutt ut etter at israelske styrker tok seg inn på Gazastripen lørdag kveld.

Tungt skyts fra stridsvogner, artilleri, kamphelikoptre og jagerfly har fulgt de israelske soldatene mens de har trengt seg inn på Gazastripen. Flere tusen soldater har tatt seg inn på Gazastripen, men styrkene har foreløpig ikke gått inn i Gaza by eller andre store byer i området.

Brukte tåregass mot demonstranter i Oslo

Tolvåring drept

Minst 31 sivile personer er drept siden bakkeoperasjonen startet lørdag kveld, melder helsepersonell på Gazastripen.

Ei tolv år gammel jente, fem medlemmer av en familie og åtte andre sivile personer ble drept da en stridsvogn åpnet ild i Beit Lahiya nord på Gazastripen. Også en ambulansesjåfør er drept, melder helsepersonell.

Ifølge militæret i Israel er flere titalls væpnede palestinere drept i kampene, men helsepersonell kan bare bekrefte at fire væpnede palestinere er drept, delvis fordi personellet ikke har tilgang til områdene hvor kampene har foregått.

Én israelsk soldat ble drept i kamper søndag, og 30 soldater er såret, melder det israelske militæret.

Over 500 drept

Mer enn 500 personer er drept på Gazastripen siden Israel startet sin militæroffensiv den 27. desember, og ifølge palestinske tjenestemenn og kilder fra FN er det minst 100 sivile personer blant de drepte.

Målet med bakkeoperasjonen er ifølge Israel å tvinge Hamas til å stanse rakettangrepene mot Israel.

Flere hundre raketter er skutt mot Israel etter at offensiven startet, og fire israelere er drept i angrepene. Søndag morgen ble to israelere lettere skadd da mer enn 30 raketter og granater traff israelsk territorium.

Bakkestyrkene har foreløpig konsentrert seg om de nordlige delene av Gazastripen hvor rakettene vanligvis blir skutt fra, men det er observert israelske bakkestyrker minst ett sted i de sørlige delene av Gazastripen. (©NTB)

Personvernpolicy