Marit lever i håpet

Marit Bjørgen er nummer fire sammenlagt i Tour de Ski før siste etappe søndag. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX).
Marit Bjørgen er nummer fire sammenlagt i Tour de Ski før siste etappe søndag. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX).

<pEn skuffet, sliten og usikker Marit Bjørgen (28) lever fortsatt i håpet om en pallplass sammenlagt i Tour de Ski.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lago di Tesero (NTB-Egil Sæther): 5.-plassen på lørdagens fellesstart over 10 kilometer, gjør at oppgaven opp stupbratte Alpe Cermis på avslutningsetappen blir formidabel.

Bjørgen kom 33 sekunder bak Kuitunen på VM-stadion fra både 1991 og 2003, og hun er falt ned til 4.-plass i sammendraget. Opp til Petra Majdic på 3.-plass skiller det 47,1 sekunder.

- Alt er mulig. Det er fortsatt en mulighet til å ta 3.-plassen. Jeg gleder meg faktisk og har lyst til å levere et bra skøyteløp. Vi får håpe på en bra dag søndag og så får vi se, sa Bjørgen.

Det blir meget tøft å avansere, selv om landslagstrener Egil Kristiansen ikke utelukker noe som helst. Heller ikke kampen om seieren avviser han helt.

- Du skal aldri si aldri, og det kan fortsatt skje et under, men det som er mest realistisk er at hun kan ta 3.-plassen. Alt kan skje i den bakken, mente Kristiansen.

Og blir det 3.-plass er sportssjef Åge Skinstad fornøyd.

- Da er vi veldig fornøyd. Det har vært målsettingen hele veien, sa Skinstad.

Sliten

De finske jentene åpnet styggfort igjen lørdag. Bjørgen var sjanseløs på å holde åpningsfarten. Det var på de første to kilometerne hun tapte omtrent alt. Som dårligst var hun nede på 17.-plass. Sakte, men sikkert tok hun seg opp i feltet og unngikk å bli ydmyket.

Men spruten manglet. Den dimensjonen hun hadde da hun var på topp, har vi ikke sett hittil i sesongen.

Lørdag ble det et sliteløp fra start til mål.

- Jeg hadde ikke dagen. Jeg var sliten, og når jeg er sliten klarer jeg ikke å holde farten oppe fra start. Teknikken blir for dårlig. Jeg utlignet etter hvert.

Bekymret

Marit Bjørgen har levert en jevn Tour, men de to siste dagene ble ikke som hun hadde tenkt. Det er da hun har slitt mest. Det var ikke planen. På forhånd var målet at hun skulle bruke Touren til å gå seg mer og mer i form.

- Det var planen, men slik gikk ikke. Det er nok fordi jeg er sliten.

Foreløpig er ikke landslagsledelsen bekymret, selv om de helt sikkert heller ikke likte det de så lørdag. I midten av februar venter et VM.

- Jeg blir ikke bekymret fordi hun har hatt et par tunge dager, sa Kristiansen.

Virpi Kuitunen virket heller ikke like sterk som hun gjorde i Nove Mesto, men hun var mer enn god til å ta 40 bonussekunder og til å overta ledelsen i sammendraget. Opp den siste bakken blir det høyst sannsynlig en kampen mellom henne og lagvenninnen Aino Kaisa Saarinen.

Kuitunen har 31,7 sekunder på Saarinen. Ned til Petra Majdic er det 49,1 sekunder.

Personvernpolicy