Firmabilskatt

<pRegn ut hvilken skatt du får ved å ha firmabil med denne kalkulatoren. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se også

Firmabil
Les mer om hva firmabilen koster deg her.

KALKULATORER:
Firma- eller privateid bil
Kalkulatoren hjelper deg med å regne ut hva som er best for deg av firmabil, eller å eie bilen privat. Her kan du også ta hensyn til hva du får i kjøregodtgjørelse, og eventuell lønnskompensasjon hvis du ikke velger å ta i mot en firmabil.

Bilkalkulatorer
Her finner du alle bilkalkulatorene på ABC Penger.

Kalkulatoroversikt
Her finner du en oversikt over alle kalkulatorene på ABC Penger.

Kalkulatoren tar hensyn til bilens alder, hvor langt du kjører i yrket, og hvilken inntekt du har. Gjelder for skatteårene 2006 til 2010.

Det spiller ingen rolle hvilken skatteklasse du er i for beregning av skatten. Innslagspunktene for toppskatten er de samme. Den marginale skatten du får på firmabilen blir dermed lik i begge skatteklasser.

Det er bilens pris som ny, der du inkluderer alt tilleggsutstyr, som er grunnlaget. Dette gjelder også om bilen er brukt.

Kalkulatoren tar hensyn til hvor høy din bruttoinntekter. Den regner korrekt skatt, også når inntektspåslaget fra firmabilen gjør at du bryter et av nivåene for toppskatten.

Det er alderen på bilen ved inngangen til året du skal legge inn her. En bil som er over tre år ved inngangen til skatteåret gir 25 % lavere inntektspåslag.

Hvis du har yrkeskjøring på mer enn 40.000 km, gir det 25 % lavere beregningsgrunnlag. Hvis du både har en tre år gammel bil, og kjører så langt, blir beregningsgrunnlaget bare 56,25 % av fullt påslag.

Skatteberegning
I skatteberegningen forutsetter kalkulatoren at inntekten din er over grensen der minstefradraget øker (for 2010 er grensen for dette 202.222 kroner). Dette har betydning for skatt på alminnelig inntekt, som er 28 %. Kalkulatoren tar hensyn til om du er bosatt i Nord-Troms og Finnmark.

Les mer om firmabil her.

Hvis du vil vurdere om det lønner seg med firmabil eller ikke, bruk kalkulatoren «Firma- eller privatbil 2010».

Hvilket skatteår skal du regne på?
Bilens nypris, ink utstyr
Din bruttoinntekt (før firmabilfordel)
Alder på bilen
Er yrkeskjøringen mer enn 40.000 km?
Bosatt i Nord-Norge
Inntektspåslag av firmabil:
Skatt på firmabil:
På alminnelig inntekt
Trygdeavgift
Toppskatt
Sum skatt

Kalkulatoren er utviklet av Rune Pedersen for ABC Penger.

Personvernpolicy