Stabilt for mann som ble skutt av politiet

En politipatrulje skjøt og skadet en mann på St. Hanshaugen i Oslo lørdag morgen. Mannen er brakt til Ullevål universitetssykehus. Foto: Heiko Junge / SCANPIX.
En politipatrulje skjøt og skadet en mann på St. Hanshaugen i Oslo lørdag morgen. Mannen er brakt til Ullevål universitetssykehus. Foto: Heiko Junge / SCANPIX.

<pEn polititjenestemann løsnet skudd og skadet en person på St. Hanshaugen i Oslo lørdag morgen. Tilstanden er stabil.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Linus Hauge): - Det har vært en situasjon i Oslo hvor en polititjenestemann så seg nødt til å avfyre ett eller flere skudd. Utfallet er at en mann ble truffet og brakt til sykehus. Vi har fått opplyst at tilstanden er stabil, opplyser Anniken Qvale, regionleder for region øst i Spesialenheten for politisaker til NTB.

Hun ønsker ikke å si noe mer om mannens alder eller bakgrunn, og det er foreløpig ikke kjent om mannen har alvorlige eller lette skader.

Politiet varslet rutinemessig

Spesialenheten for politisaker om hendelsen på St. Hanshaugen lørdag morgen, men foreløpig kan ikke Qvale si noe om bakgrunnen for at en av polititjenestemennene valgte å løsne skudd.

- Jeg har ingen opplysninger om bakgrunnen. Ingen personer av avhørt ennå, men de involverte vil bli avhørt i løpet av lørdag, sier Qvale.

Stakk fra politiet

Ifølge operasjonsleder Bjørn Ølstad i Oslo politidistrikt skulle en politipatrulje sjekke to personer, da disse personene plutselig rettet våpen mot polititjenestemennene.

- Politipatruljen skulle sjekke et par personer i en annen sak etter at disse hadde stukket fra politiet. I den forbindelse ble flere politipatruljer truet med våpen, opplyser Bjørn Ølstad til NTB.

Hendelsen skjedde i Bjerregaards gate på St. Hanshaugen. Politiet ønsker ikke å si eksakt når skytingen skjedde, men trolig var det i 7-tiden. De to mennene skulle sjekkes i forbindelse med et biltyveri tidligere på morgenen, skriver VG Nett.

- Politiet valgte å avfyre skudd, og en person ble skadd. Vedkommende er kjørt til Ullevål universitetssykehus, sier operasjonslederen. Sykehuset har overlatt til politiet å informere om skadeomfang og tilstand på mannen som ble skutt.

Kripos

En annen person ble pågrepet i forbindelse med skytingen. Hva denne personen foreløpig er siktet for er ikke kjent. Foreløpig kan verken politiet eller Spesialenheten si om det ble løsnet skudd mot politipatruljene.

- Foreløpig kan vi si veldig lite om hva som har skjedd. Kripos er koblet inn i saken og har foretatt åstedsundersøkelser, sier Qvale.

Avhørene av de involverte polititjenestemennene vil trolig bringe på det rene om det ble gitt tillatelse til å skyte.

- Jeg vet foreløpig ikke om det ble gitt tillatelse til å avfyre skudd, sier Anniken Qvale.

Personvernpolicy