Soulkveld i statskanalen

Otis Redding er blant soulartistene som garantert dukker opp i begge programmene. Foto: Universal Music Group (promo)
Otis Redding er blant soulartistene som garantert dukker opp i begge programmene. Foto: Universal Music Group (promo)

<pI kveld bør alle soulfans benke seg foran TV-en. NRK1 sender nemlig to eksklusive soulprogrammer på rappen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I disse Motown-jubileumstider er det verdt å nevne at det legendariske selskapet ikke var alene om å fremme soulmusikken på 1960-tallet. I kveld serverer statskanalen dobbel dose soul for oss vinterkalde nordboere.

«Respect Yourself: The Stax Records Story» er også gitt ut på DVD.«Respect Yourself: The Stax Records Story» er også gitt ut på DVD.

Klokken 23.15 sender NRK1 dokumentaren «Respect yourself - historien om Stax Records». Og 50 minutter senere sender samme kanal «Da soulen kom til Oslo», et konsertopptak fra Njårdhallen i 1967, hvor legendariske soulkjemper som Otis Redding, Sam & Dave, Eddie Floyd og The Mar-Keys inntok idrettshallen som ligger på vestkanten i hovedstaden.

Mest sette opptak

Ifølge NRK skal dette være et av de mest sette NRK-opptak i verden! I programannonseringen jeter det:

«7. april 1967 fikk Njårdhallen besøk av den senere legendariske Otis Redding, Sam & Dave, Arthur Conley, Eddie Floyd, The Mar-Keys og Booker T and the M.G's. NRK var heldigvis til stede for å dekke begivenheten, og dette er første gang siden da at konserten blir presentert i sin helhet. Noen har hevdet at det er det mest sette

NRK-opptak i hele verden. Konferansier og promotor var 26-årige Barry Matheson, som i dag er manager for Secret Garden. Nyt soulmusikkens hellige gral-show».

Historisk dokumentar

Vi skal heller ikke fnyse av Stax-dokumentaren, som sendes før det eksklusive konsertopptaket: «Stax Records ble startet på 60-tallet av søskenparet Jim og Stell Stewart i Memphis. Hos Stax var døren alltid åpen, og hvite og svarte musikere kunne møtes og lage musikk sammen. Blant artistene finner vi Otis Redding, Isaac Hayes,og Rufus Thomas, og noen av de største låtene er «Sittin' On The Dock Of The Bay», «Soul Man», «Knock On Wood» og «Respect».»

Det er med andre ord bare å benke seg foran TV-apparatet i kveld...


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy