Tre ganger Prince i 2009

Prince kommer tilbake for fullt i 2009. Foto: Chris Carlson (AP/Scanpix)
Prince kommer tilbake for fullt i 2009. Foto: Chris Carlson (AP/Scanpix)

<pPrince vil gi ut tre plater i løpet av året.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utgivelser fra Prince

Mannen vi tidligere kjente som Prince, som så ble et symbol, før han tok tilbake navnet Prince, har planer om å gi ut hele tre album i løpet av 2009, melder The Guardian.

Ingen av de tre kommende platene fra den lillakledde verdensmonarken vil bli gitt ut gjennom et ordinært plateselskap. Det er foreløpig ikke sagt noe fra offisielt hold om at han kommer til å gi bort platene slik at publikum skal kunne laste ned musikken gratis, eller om han har tenkt å inkludere dem i en dagsavis, slik tilfellet var med hans forrige utgivelse, «Planet Earth », som ble gitt ut sammen med den britiske avisen The Mail on Sunday før den kom ut i vanlig salg.

Utradisjonelle metoder

Etter å ha hatt det han selv har kalt slavekontrakt med et av verdens største selskaper, Warner Music, og senere hatt lignende kontrakter med andre store majorselskaper, har Prince i de siste årene valgt utradisjonelle måter å distribuere sin musikk på.

Prince skal likevel være i forhandlinger med «en betydelig aktør» for å få distribuert de nye platene, i hvert fall for USA-markedet. Han vil også ta imot bestillinger gjennom sin «høyst interaktive hjemmesider », dette ifølge avisen L.A. Times.

Det første av de tre albumene skal være «MPLSOUND», en elektroinspirert soloplate som Prince har spilt inn i sitt hjemmestudio Paisley Park Studios. Ved hjelp av verktøyet Pro Tools og det han kaller for nye innspillingsmetoder, har den 50 år gamle stjernen laget et knippe eksperimentelle poplåter, med rapperen Q-Tip som gjest på ett spor og en låt som er døpt «Funky Congegration», hvor den lille lilla mannen oppfordrer sine disipler til å ta del i hans funky menighet.

Hyller el-gitaren

Den andre platen fra Prince i 2009 er døpt «Lotus Flower» og skal være en hyllest til den elektriske gitaren. Med sangtitler som «Dreamer», fylt med heftige gitarsoloer, distanserer Prince seg et godt stykke fra «MPLSOUND»s elektroniske poplydbilde. Det tredje albumet har fått tittelen «Elixir», hvor hovedpersonen slår seg sammen med sitt nye talentfunn, Brita Valente.

- Vi gikk lei av å vente på ny plate fra Sade, forklarer Prince.

«Elixir» er et album bestående av myke, sexy, chill-out-låter, med Valente i all hovedsak bak mikrofonen, Prince på gitar og Morris Hayes på perkusjon.

- Denne musikken er frekk, men ikke skitten, hevder superstjernen. - Det er ikke snakk om bespottelse og det promoterer ikke promiskuitet. Valente synger om hennes elsker, som kan godt kan ende opp som hennes partner for resten av livet.

Omstridte uttalelser

Etter at Prince ble medlem av Jehovas vitner, har han kommet med mange omstridte uttalelser, både om sin tro og håp, men han har også kommet med kontroversielle uttalelser om homoseksualitet, noe som har provosert både homofile og de mange som støtter forslaget om ny ekteskapslov i California.

- Jeg har homofile venner som jeg har studert bibeltekster med, sier han som om det skulle kunne sette et punktum for de negative holdningene han har ytret.

Prince avsto fra å stemme på Lovforslag 8, Californias kontroversielle lovforslag om at homofile skal få gifte seg på lik linje med heterofile. Selv bortforklarer han det ved at Jehovas vitner ikke stemmer i det hele tatt.

- Jeg stemte ikke på Obama heller, unnskylder han seg nå.

Prince blir med andre ord neppe å se på scenen under innsettingen av USAs neste president senere denne måneden.Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy