Vil knekke Tigrene

HARDE KAMPER: Kampene inn i Kilinochchi har vært svært harde. Foto: Scanpix.
HARDE KAMPER: Kampene inn i Kilinochchi har vært svært harde. Foto: Scanpix.

<pSjefene i Colombo har bestemt seg – nå skal man knekke nakken på de Tamilske Tigrene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag inntok srilankiske styrker det politiske hovedkvarteret til de Tamilske Tigrene (LTTE) i Kilinochchi. Nå lover hæren at man kommer til å fortsette offensiven helt til man har knust de siste gjenværende militærbasen, melder AFP.

- Det vil ikke ta et år å bli ferdige med dem, til å eliminere dem, sier hærsjefen generalløytnant Sarath Fonseka til reportere da hæren hadde tatt seg inn i Kilinochchi for første gang på ti år.

Lang offensiv

Ifølge hærsjefen er erobringen av LTTEs politiske hovedsete kulminasjonen av en offensiv som ble startet allerede i mars 2007. Kampene har tiltatt i styrke jevnlig over de ni siste månedene. Nå sender hæren stadig flere soldater til nord, for slik å avslutte offensiven med en total utslettelse av LTTEs militære krefter.

- Tigrene er nå låst inne i et lite område som er 40 kilometer langt, og cirka 40 kilometer bredt langs den nordlige kyststripen, sier Fonseka.

HÆRSJEF: Sarath Fonseka. Foto: Scanpix.HÆRSJEF: Sarath Fonseka. Foto: Scanpix.

Regionen kalles Mullaittivu, og det er her LTTE har sine gjenværende militære styrker.

Gjenstår opptil 1900 «Tigre»

Ifølge Fonseka har man tatt livet av cirka 1500 opprørskrigere i løpet av de ti siste månedene. Det gjenstår mellom 1500-1900 soldater, ifølge Fonseka.

Hærsjefen sier at hans soldater allerede har beveget seg fem kilometre langs den østre kystlinjen inn I Mullaittivu, og han vil ikke bruke lang tid på å legge også denne regionen under regjeringens kontroll.

LTTE har ikke kommet med noen kommentarer til uttalelsen fra hærsjefen. Men på nettstedet Tamilnet.com har det blitt publisert uttalelser der opprørerne sier de har kjempet hardt, og at de ikke har tatt store tap til tross for størrelsen på regjeringsstyrken.

Presidenten på Sri Lanka, Mahinda Rajapakse, ber om at LTTE legger ned våpnene så raskt som mulig for å få slutt på konflikten som har preget Sri Lanka de siste tiårene.

Personvernpolicy