Oversikt over verdier

Dersom det skiftes privat, må du først skaffe deg en oversikt over alle de verdier avdøde hadde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke så rent sjelden hører man om arvinger som straks etter dødsfallet, kommer seg inn i avdødes bolig og fjerner noe av verdiene der. Hvis det er en risiko for dette, bør for eksempel dørlås skiftes. Du bør også lage en oversikt over de verdier som finnes, særlig av mer verdifullt løsøre. En slik registrering kan gjerne skje i et møte hvor alle arvingene er tilstede.

Avdødes gjeld

Etter at eiendelene er sikret, må du skaffe deg en oversikt over hva avdøde hadde av gjeld. I denne forbindelse må du vurdere om det er nødvendig med et proklama. Proklama kan utstedes når som helst under skiftet. Når proklamafristen er gått ut, kan du være sikker på hvilken gjeld som må dekkes på skiftet. Få med og avslutt abonnementer og andre løpende avtaler avdøde hadde.

Artikkelen er skrevet av Smarte Penger.

Personvernpolicy