RBK sa nei til 15 millioner for Tettey

RBK sa nei til 15 millioner for Tettey
RBK sa nei til 15 millioner for Tettey

<pRosenborg har avslått to Olympiakos-bud på Alexander Tettey. Nå forbereder grekerne et nytt. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge adressa.no skal det siste budet fra den greske klubben ha vært på 1,5 millioner euro, eller drøyt 15 millioner norske kroner. I tillegg kommer 15 eller 20 prosent v et eventuelt videresalg.

Men RBK har avvist budene fra Olympiakos, og bedt dem komme med nye. Sportslig leder i RBK, Erik Hoftun, vil ikke bekrefte grekernes interesse.

- Vi velger å holde kortene tett til brystet for spillere som er på vei inn i, eller ut av klubben, sier han til adressa.no.

Ikke for småpenger

Hoftun sier Tettey er en viktig spiller for klubben, som nettopp har skrevet under på en ny kontrakt. Derfor vil det heller ikke være aktuelt å la ham gå for det Hoftun kaller småpenger.

Det siste skal etter det Adresseavisen vet ha vært på 1,5 millioner euro (snaue 15 millioner norske kroner), i tillegg til 15 eller 20 prosent av et eventuelt videresalg. Men RBK har avfeid budene, og bedt grekerne komme med et nytt. Sportslig leder Erik Hoftun vil ikke bekrefte grekernes interesse.

- Vi velger å holde kortene tett til brystet for spillere inn eller ut, sier han.

- Hva er prisen på en spiller som Tettey?

- Det har vi ikke diskutert i det hele tatt. Men han er en viktig spiller for oss, som nettopp har skrevet under ny kontrakt så han vil ikke gå for småpenger, forklarer Hoftun.

Nytt bud

Grekerne vil trolig komme med nytt bud allerede neste uke, og hvis RBK vil gå i dialog må nok Olympiakos høyne budet til minst 20 millioner kroner, i tillegg videresalgsprosenter og ekstra betaling etter et bestemt antall kamper.

Ifølge Olympiakos-kjennere i greske aviser har Tettey i lang tid stått høyest på deres ønskeliste. Klubben sliter med skader på sentrale midtbanespillere, og er desperat etter nye friske bein.

Men selv om Rosenborg ikke må selge, innrømmer Hoftun at finanskrisen også merkes i Norges rikeste klubb.

- Vi merker jo at situasjonen har endret seg kraftig de siste månedene, og det er mye tøffere økonomiske tider for oss også, sier han til Adresseavisen.

Tettey selv er fortsatt i Ghana på juleferie, men når han mandag morgen møter på RBKs første trening etter ferien vil 22-åringen etter det Adresseavisen erfarer si ja til å bli solgt hvis Rosenborg får prisen de ønsker.

Personvernpolicy