– Tamiltigrenes hovedkvarter tatt

– Tamiltigrenes hovedkvarter tatt
– Tamiltigrenes hovedkvarter tatt

<pRegjeringssoldater på Sri Lanka har tatt kontroll over den tamilske LTTE-geriljaens hovedstad Kilinochchi, ifølge Sri Lankas president.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– En historisk seier, sier president Mahinda Rajapakse i en uttalelse der han bekrefter opplysningene som tidligere er gitt av militære kilder.

– Vi må rette hele nasjonens takknemlighet til de heltemodige soldatene som har oppnådd denne seieren, sa presidenten i en fjernsynstale.

Indirekte bekreftelse

En melding fra det LTTE-vennlige nyhetsbyrået TamilNet bekrefter indirekte regjeringens påstander.

Meldingens hovedinnhold er at ambulanser i det LTTE-kontrollerte området, som kalles Vanni, beskytes av regjeringshæren.

Men mot slutten av meldingen heter det at «sykehuset i Kilinochchi er fullstendig ute av funksjon fordi srilankiske regjeringsstyrker nærmer seg det forlatte senteret i Vanni.»

Opplysningen er ikke bekreftet fra annet hold.

Rykket inn

Soldater rykket fredag inn i utkanten av byen fra nord, sør og vest. De tok kontroll over et veikryss utenfor Kilinochchi fredag morgen, ifølge departementet.

Hvis det faktisk stemmer at Kilinochchi har falt, er det et svært alvorlig nederlag for LTTE. Srilankiske regjeringsstyrker har ikke vært i byen på over ti år.

Den tamilske separatistgruppen var fra før tvunget til å forlate betydelige deler av området de tidligere kontrollerte nord på Sri Lanka.

Norge fungerte tidligere som tilrettelegger for den nå havarerte fredsprosessen på Sri Lanka. Fredsforsøkene førte i lengden ikke fram, og Sri Lankas president Rajapaksa har lovet å knuse LTTE og avslutte den 25 år gamle borgerkrigen på øya i løpet av 2009. (©NTB)

Personvernpolicy