Bombingen fortsetter

Bombingen fortsetter
Bombingen fortsetter

<pGazastripen ble rammet av nye bombeangrep natt til fredag. Antall drepte etter ei uke med stadige luftangrep skal være minst 420.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utskytningsramper for raketter og våpenlagre var blant bombemålene tidlig fredag morgen, ifølge en talskvinne for den israelske hæren. Palestinske øyenvitner forteller at flere mennesker er blitt såret, men det er ikke kommet rapporter om drepte i disse angrepene.

Israel kommer fredag til å la 443 utenlandske statsborgere som bor på Gazastripen, reise ut av området. Blant disse er seks norske. De øvrige har amerikanske, russiske, moldaviske, ukrainske og tyrkiske pass.

Beslutningen vekker visse spekulasjoner om at Israel planlegger å trappe opp offensiven, og derfor vil ha utenlandske statsborgere vekk.

Nødhjelp

En talskvinne for den israelske hæren hevder fredag at Hamas holder tilbake nødhjelp som er ment for innbyggerne på Gazastripen. De siste dagene har Israel latt 360 lastebiler med mat, medisiner og annen nødhjelp slippe inn i Gaza.

– Lastebilene får ikke mer lagringsplass ved grensepasseringen. Det er Hamas som ikke distribuerer videre. Det sier Avital Leibovich, talskvinne for den israelske hæren, til NRK.

Moské truffet

Torsdag kveld ble en moské i flyktningleiren Jabaliya truffet av israelske raketter. Den israelske hæren mener moskeen fungerte som et våpenlager og et senter for terrorisme.

En av bønnelederne i moskeen var den høytstående Hamas-lederen Nizar Rayyan, som ble drept i et bombeangrep tidligere på dagen torsdag. Elleve andre personer skal ha mistet livet i dette angrepet, blant dem to av Rayyans fire koner og fire av hans tolv barn.

Rayyan er den viktigste Hamas-lederen som er drept av Israel siden Abdel Aziz al-Rantissi ble tatt av dage i 2004.

Palestinske redningstjenester opplyser at minst 420 er drept og over 2.100 såret på palestinsk side i løpet av de sju dagene den israelske militæraksjonen har pågått. I tillegg er fire drept og flere titall såret i palestinske rakettangrep mot den sørlige delen av Israel. (©NTB)

Personvernpolicy