Palestinske rakettangrep mot Israel

Militante palestinere skyter Qassam-raketter fra Gaza mot Israel 29. desember. Foto: Scanpix/EPA.
Militante palestinere skyter Qassam-raketter fra Gaza mot Israel 29. desember. Foto: Scanpix/EPA.

<pMilitante grupper på Gazastripen har skutt minst ti raketter mot israelske mål, melder palestinske kilder.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jerusalem (NTB-AFP): En russiskprodusert Grad-rakett traff torsdag et åtte etasjer høyt bolighus i byen Ashdod, som ligger over tre mil nord for Gazastripen.

Ifølge israelske medier begynte det å brenne i den øverste etasjen, men det er ikke kommet meldinger om sårede eller drepte.

Flere andre raketter, de fleste av typen Qassam, slo ned flere steder i Israel, men heller ikke her er det kommet meldinger om sårede eller drepte. Rakettene traff mål i byen Beersheva og Eskhol-området.

En talsmann for den væpnede fløyen av Hamas sier at det også ble skutt to raketter mot den israelske militærbasen Hatzerim. Det israelske militæret har ikke kommentert saken.

Siden Israel innledet sin offensiv mot Hamas på Gazastripen lørdag, har militante palestinere skutt over 260 raketter og granater inn i Israel. Tre israelske sivile og en soldat har blitt drept, mens flere titall er såret.

På den andre siden har minst 400 palestinere blitt drept og nesten 2.000 såret i de israelske angrepene, ifølge palestinske sykehuskilder.

Les også: Dødstallet stiger på Gazastripen

- Ikke langvarig

Statsminister Ehud Olmert sier Israel ikke er interessert i å drive langvarig krigføring på Gazastripen.

– Vi er ikke interessert i å drive en langvarig krig, ei heller en krig på bred front, sa Olmert under et besøk i ørkenbyen Beersheva torsdag.

Iranske studenter

Flyktningleiren Rafah på Gazastripen etter et israelsk rakettangrep. Foto: Scanpix/AP.Flyktningleiren Rafah på Gazastripen etter et israelsk rakettangrep. Foto: Scanpix/AP.

Hundrevis av iranske studenter marsjerte i gatene i Teheran torsdag, og erklærte at de er villige til å reise til Gaza for å kjempe mot Israel.

Mannlige studenter i militæruniformer og kvinnelige studenter i sørgeklær demonstrerte utenfor den amerikanske ambassaden i Teheran torsdag, før de gikk videre til byens universitet.

Demonstrantene ropte slagord som «død over Israel» og «død over USA», og bar plakater og bannere med tekst som «Israel må rykkes opp med roten med hjelp fra muslimske nasjoner».

Studentene satte også fyr på bilder av Israels statsminister Ehud Olmert og Egypts president Hosni Mubarak, som beskyldes for å ta parti med Israel i kampen mot Hamas, ifølge nyhetsbyrået Fars.

Iranske studenter har i flere dager samlet seg utenfor Teheran der de ber myndighetene om å gi dem tillatelse til å reise til Gazastripen for å slåss mot Israel.

Iran er en sterk støttespiller for Hamas, men avviser samtidig beskyldninger fra Israel om at landet forsyner Hamas med våpen og penger. (©NTB)

Personvernpolicy