Dødstallet stiger på Gazastripen

En såret kvinne blir båret i Rafah nyttårsaften. Foto: Scanpix/AFP.
En såret kvinne blir båret i Rafah nyttårsaften. Foto: Scanpix/AFP.

<pIsraels gjennomførte nye bombeangrep på Gazastripen natt til første nyttårsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gaza by (NTB-AFP): For sjette dag på rad gjennomfører Israel nye bombeangrep på Gazastripen. Til sammen er 400 mennesker drept i angrepene, ifølge den palestinske redningstjenesten.

Nesten 2.000 mennesker er såret i angrepene. Huset til lederen for den væpnede delen av Hamas ble bombet natt til torsdag, noe som kostet tre naboer livet, ifølge redningstjenestens leder Moawiya Hassanei.

Han sier 180 av dem som er drept på palestinsk side siden den israelske militæroperasjonen begynte i helgen, er sivile.

Israelske kampfly bombet torsdag morgen flere regjeringsbygninger på Gazastripen. Samtidig står store israelske styrker klar til angrep like utenfor grensen til Gazastripen.

Avisen Haaretz skriver at den israelske hæren oppfordrer regjeringen til å gi ordre om en omfattende, men kortvarig, bakkeoffensiv.

Til siste åndedrag

Et høytstående medlem av Hamas sier at den islamistiske bevegelsen vil kjempe til siste slutt dersom Israel gjør alvor av truslene om å sende bakkestyrker inn i den palestinske enklaven.

– Vi i Hamas er rede til å møte alle scenarier, og vi vil kjempe til siste åndedrag, sier Mushir al-Masri.

I en tale til palestinerne på nyttårsaften, sa Hamas-leder Ismail Haniyeh at Hamas vil vinne kampen mot Israel.

– Vi vil fortelle det palestinske folk på Gazastripen og andre steder at dere vil vinne, det er uunngåelig. Med Guds hjelp er seieren nær, og den er nærmere enn folk tror, sa Haniyeh.

Ban fordømmer

FNs generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer på det sterkeste krigen på Gaza, og kaller både Israel og Hams for uansvarlige.

FNs sikkerhetsråd var nyttårsaften samlet til et møte for å diskutere situasjonen på Gazastripen.

Libya, det eneste arabiske landet i Sikkerhetsrådet for tiden, la fram et resolusjonsforslag med krav om at Israel og palestinske grupper umiddelbart innfører våpenhvile.

Representanter for både USA og Storbritannia mener imidlertid at forslaget er ensidig og at det fokuserer for mye på Israels handlinger. En diplomat fra et vestlig land som ikke ønsker å bli navngitt, sier det blir nødvendig å jobbe en god del med resolusjonsteksten.

Det er ventet at landene i rådet vil stemme over forslaget i løpet av de nærmeste dagene. (©NTB)

Personvernpolicy