Rolig nyttårsfeiring over hele landet

Nyttårsfeiring i Frognerparken i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix.
Nyttårsfeiring i Frognerparken i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix.

<pInngangen til 2009 ser ut til å ha foregått forholdsvis smertefritt over hele landet. Både antall branner og antall skader i forbindelse med nyttårsfeiringen har vært få.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inngangen til 2009 ser ut til å ha foregått forholdsvis smertefritt over hele landet. Både antall branner og antall skader i forbindelse med nyttårsfeiringen har vært få.

Om det er forbudet mot pinneraketter som gjorde utslaget, er det for tidlig å si noe om, men det er meldt om svært få skader i forbindelse med fyrverkeri denne nyttårsaftenen.

I Trondheim og Oslo ble to personer skadd etter å ha fått en rakett i øyet, men utover dette er det ikke meldt om alvorlige skader.

Styrepinne

Noen tok imidlertid sjansen på å sende opp raketter med styrepinne, og i Bø i Vesterålen kunne det gått riktig ille da en ni år gammel gutt ble truffet i ansiktet.

– Gutten ble ikke alvorlig skadd, men politiet fant en rakett med styrepinne, så denne hendelsen vil nok få etterspill, sier operasjonsleder Stein Wilhelmsen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Også i Harstad ble en gutt skadd av fyrverkeri nyttårsaften. Gutten tente selv på en rakett som eksploderte, men han skal ifølge NRK ikke ha blitt alvorlig skadd.

Fredelig

Politiet over hele landet melder om en svært rolig nyttårsfeiring. Selvsagt med det sedvanlige innslaget av fyll og spetakkel, men med svært få alvorlige ulykker og branner sammenlignet med tidligere år.

Flere steder i landet ble det arrangert offentlig oppskyting av fyrverkeri. Oslo kommune arrangerte fyrverkerioppskytning fire steder nyttårsaften og en stor folkemengde beveget seg til Vigelandsparken for å bivåne fyrverkerifesten der.

Også i Stavanger sørget kommunen for fyrverkerioppskyting hele fire forskjellige steder i byen, og brannvesenet melder at forbudet mot fyrverkeri i sentrum så ut til å bli respektert av de aller, aller fleste.

Snøen lettet

Også i Trondheim spanderte kommunen et festfyrverkeri på innbyggerne. Rakettoppskytingen foregikk ved Kristiansten festning, og et tett snøvær så lenge ut til å skape problemer. Men like før midnatt letnet det, og byens innbyggere kunne bivåne det hele uten problemer.

Det ble heller ikke meldt om branner med alvorlige personskader natt til første nyttårsdag. (©NTB)

Personvernpolicy