59 omkom i nattklubbrann i Bangkok

59 omkom i nattklubbrann i Bangkok
59 omkom i nattklubbrann i Bangkok
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMinst 59 personer omkom da det brøt ut brann på en nattklubb i Bangkok nyttårsaften. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bangkok (NTB-AP-Reuters): Utenlandske turister er blant de skadde og omkomne, men ingen av dem skal være nordmenn, ifølge Utenriksdepartementet.

Brannen startet inne i nattklubben Santika Club omtrent ved midnatt lokal tid, og flere øyenvitner hevder årsaken var fyrverkeri som ble sendt opp innendørs. Andre kilder mener brannen skyldtes en feil på det elektriske anlegget.

– Vi danset da det plutselig kom store flammer ut foran på scenen, og så løp alle, forteller nattklubbgjesten Oh Benjamas.

Hun sier gjestene fikk utdelt stjerneskudd kort tid før klokka slo tolv, og at fyrverkeri ble sendt opp fra dansegulvet.

– Folk begynte å løpe mot dørene og slå i stykker vinduene.

Trengsel

Ifølge politiet var det bare en åpen dør ut av nattklubben, og mange ble skadet eller omkom da de presset på for å komme seg ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Folk døde av brann- og røykskader, og flere har blitt trampet i hjel i trengselen som oppsto, sier politisjef Chokchai Deeprasertwit. Ifølge brannmannskapene var det en annen dør ut fra lokalet, men den var det bare de ansatte som visste om.

Kilder i politiet opplyser at rundt 130 mennesker ble skadd, blant dem personer fra Australia, Nepal, Japan og Nederland. 13 utenlandske turister er brakt til sykehus med røyk- og brannskader, mens en mann fra Singapore er bekreftet omkommet.

Ingen nordmenn

Norske myndigheter har vært i kontakt med thailandsk politi, og det er ingenting som tydet på at nordmenn var rammet av ulykken, opplyser pressevakt i Utenriksdepartementet, Anders Rikter, til NTB.

– Den norske ambassaden i Bangkok har vært i kontakt med lokalt politi og de aller fleste sykehusene i Bangkok. Ingen av disse har registrert norske pasienter eller norske omkomne som følge av brannen, sier Rikter.

Det var rundt 1.000 mennesker på nattklubben Santika nyttårsaften, ifølge politikilder. Utestedet som tiltrekker seg velstående gjester både fra inn- og utland, ble totalskadd i brannen.