Ossler: «Ett Brus» (St4t/Warner)

Styrkedråper

Styrkedråper
Styrkedråper

<pPelle Osslers musikk handler om langt viktigere ting enn image, salgstall og TV-reklame. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å høre på Pelle Ossler nye album «Ett Brus», føles tidvis som å ligge naken på gulvet i et kaldt rom uten verken vinduer eller dører. Som å møte veggen med vidåpne øyne. Som å leve i et rom som ikke finnes.

Men ikke nok med det.

«Ett Brus»«Ett Brus»

Å høre på er som å bli frelst fra hverdagens narrespill. Som å høre pulsen slå i takt med tidens langsomme slag mot alt og ingenting.

Les intervju med Pelle Ossler her

Pelle Ossler, med fortid i Wilmer X, har laget et av årets beste album. Den eksistensielle nerven som treffer lytteren underveis er så tilstedeværende, klaustrofobisk og desperat at likegyldighetens lettbente tilstedeværelse kastes i søpla fra første akkord.

Kombinasjonen av dyptloddende tekster, heftige klanger og skumle musikalske installasjoner suger deg inn i Osslers tidvis angstbiterske, men likefullt vakre univers.

Han kom ifrån djupet med en gåva till mej
Han kom ifrån djupet med en gåva just till mej
Den var ful, den var fel och den var nedärvd i många led
Ett fel ifrån djupet som en gåva till just till mej

På sitt fjerde soloalbum har Ossler tatt med seg noen gode venner fra Sällskapet og produsenten Michael Ilbert til Hansa Studio i Berlin. Studioet der blant andre David Bowie, Iggy Pop og Nick Cave meislet fram musikk som på en og samme tid får blodet til å bruse og fryse til is.

Akkurat som Osslers «Ett Brus» som foruten å sende tankene til de tre ovennevnte herrene, også får meg til å tenke på Dostojevskis «Opptegnelser fra et kjellerdyp», Gun Clubs «Miami» og Eldkvarns «Limbo». En treenighet som sprøyter i meg livsviktig medisin når verden nå og da går av hengslene. En medisin som gir meg styrke til å møte veggen i kjellerlokalene hverdagens illusjoner har boltet igjen.

Låter som «Ner i säcken», «Borre hål», «Elvis på institusjonen», «Lergraven», «Hela mitt liv» og tittellåta er beviset på at musikk ikke er for amatører. At musikk handler om langt viktigere ting enn image, salgstall og TV-reklame.

Hon talar ett språk jag förstår, hennes röst är vacker ock klar
den klingar i luften så full av liv när hon beskriver döende hav
Jag trycker mej mot hennes bröst när orden tagit slut
Hon har ett brus i sitt hjärta
som inte hittar ut

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy