Risikerer utvisning etter demonstrasjon

Risikerer utvisning etter demonstrasjon
Risikerer utvisning etter demonstrasjon

<pÅtte personer ble pågrepet under demonstrasjonen mot Israels ambassade i Oslo mandag kveld. Demonstrantene er siktet for vold mot politiet og risikerer fengselsstraff. To palestinere kan bli utvist.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag ettermiddag ble fire av de siktede løslatt etter å ha sittet i varetekt over natten. De fire andre, alle rundt 16 år, ble løslatt etter avhør natt til tirsdag.

- Alle er siktet for vold mot politiet. Den vanlige straffen for vold mot politiet er ikke bøter, men fengsel, sier jourhavende politiadvokat Øyvind Havnevik i Oslo politidistrikt til NTB.

Sendes ut?

De fire som ble løslatt tirsdag ettermiddag, er mellom 18 og 25 år gamle. To av dem er bosatt på asylmottak og kommer fra okkupert palestinsk territorium. De risikerer å få sine søknader avslått og bli sendt ut av landet.

Frps innvandringspolitiske talsmann Per Willy Amundsen mener det er svært spesielt å komme til Norge med ønske om beskyttelse, for deretter å gå løs på ordensmakten.

- De har ikke noe her å gjøre. Jeg vil anbefale at de ikke får opphold, sier Amundsen til TV 2.

Generalsekretær Morten Tjessem i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) betegner det som «absurd og tåpelig» dersom det er slik at to palestinere som søker asyl, har kastet stein mot politiet.

Brennende gjenstander

Flere hundre personer demonstrerte mandag kveld utenfor Stortinget mot de israelske krigshandlingene i Gaza. Etter markeringen fortsatte demonstrasjonen utenfor Israels ambassade i Parkveien.

Demonstrasjonen tok en dramatisk vending da flere personer brøt seg gjennom sperregjerdene som var satt opp foran ambassaden.

Demonstrantene kastet også steiner og brennende gjenstander mot politiet. I tillegg ble det avfyrt nyttårsraketter. Politiet svarte med å bruke tåregass mot demonstrantene. (©NTB)

Personvernpolicy