- Shalit skadd av Israels bomber

FANGE: Gilad Shalit har blitt holdt fanget i Gaza siden 2006. Foto: Scanpix.
FANGE: Gilad Shalit har blitt holdt fanget i Gaza siden 2006. Foto: Scanpix.

<pDen kidnappede israelske soldaten Gilad Shalit skal ifølge arabiske medier ha blitt rammet av bombeangrepene mot Gaza.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en egyptisk radiostasjon som opprinnelig kom med meldingen, som senere har blitt gjentatt av Al Jazeera. Israelske myndigheter sier de mener det hele er et forsøk på propagandabløff.

Tatt i 2006

Gilad Shalit har sittet over 900 dager i fangenskap, etter at bevæpnede menn fanget ham i et angrep på en jødisk bosetting 25. juni 2006. Angrepet mot bosettingen Kerem Shalom var det første der en israelsk soldat ble tatt til fange siden 1994.

Israelske myndigheter har hele tiden hevdet at Shalit blir holdt av Hamas, men den palestinske grupperingen har hele tiden nektet for at de har Shalit i sin varetekt. Shalit, som nå er 22 år gammel, er fransk statsborger.

OPPTØYER: Bombingen av Gaza fører til opptøyer. Palestinere kaster stein mot israelske soldater. Foto: Scanpix.OPPTØYER: Bombingen av Gaza fører til opptøyer. Palestinere kaster stein mot israelske soldater. Foto: Scanpix.

Til tross for den massive bombingen som har pågått siden lørdag tviler israelske myndigheter på sannhetsgehalten i meldingene om at Shilat skal være skadet. Ifølge den israelske avisen Jerusalem Post tviler det israelske Forsvaret (IDF) at Hamas ville la noe skje med den viktige fangen.

- Hamas er ansvarlige

- Gilad Shalit er viktig for Hamas, og det er vår tro at de vil gjøre alt for å holde ham i live, skriver Forsvaret i en pressemelding.

- IDF holder Hamas ansvarlig for alt som skjer med Gilad Shalit, fortsetter pressemeldingen.

Ifølge avisen har israelske myndigheter vært i nær kontakt med Shalits familie, og advart dem om at Hamas kan bruke nyheter om sønnen deres som et pressmiddel i den pågående konflikten.

UTBOMBET: Bombingen har ført til at store deler av Gaza-sentrum er jevnet med jorden. Foto: Scanpix.UTBOMBET: Bombingen har ført til at store deler av Gaza-sentrum er jevnet med jorden. Foto: Scanpix.

Visestatsminister Haim Ramon uttalte mandag morgen at han ikke visste hvor troverdig rapportene om Shalit var, men at Hamas har en stor egeninteresse i å holde Shalit i live.

- De vil holde ham i live

- Jeg er overbevist om at de vil gjøre alt de kan for å holde ham i live. Vi hadde ventet at de ville bruke Shalit som en del av deres forsøk på politisk manipulasjon, sa Ramon til Hærens radiostasjon.

- Vi har tatt hensyn til Shalits situasjon i alle våre gjennomførte angrep mot Gaza, men samtidig må jeg si at jo mindre vi prater om dette, jo bedre, fortsatte Ramon.

FN: Minst 51 sivile drept

Hamas har hevdet at så mange som 100 sivile har blitt drept i stridshandlingene mot Gaza, men ifølge FN har man så langt bare kunne bekrefte 51 sivile drepte etter lørdagens angrep.

- Tallet vil ganske sikkert stige, sier UNWRA-talsmann Christopher Gunness ifølge NTB.

Personvernpolicy