Minst åtte drept i selvmordsangrep på Sri Lanka

En soldat fra Sri Lanka holder vakt ved åstedet for en selvmordsaksjon i en forstad til Colombo 28. desember 2008. Foto: Scanpix/AFP.
En soldat fra Sri Lanka holder vakt ved åstedet for en selvmordsaksjon i en forstad til Colombo 28. desember 2008. Foto: Scanpix/AFP.

<pMinst åtte personer er drept i et selvmordsangrep i Sri Lankas hovedstad Colombo.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Colombo (NTB-Reuters-AFP): Den tamilske LTTE-geriljaen hevder at dens styrker har drept minst 75 regjeringssoldater i kamper nord i landet.

Selvmordsangrepet søndag var rettet mot en kontrollpost nær et marked i Colombo-forstaden Wattala, opplyste srilankisk politi. Ytterligere 17 personer ble såret i angrepet.

Den srilankiske hæren anklager tamilske opprørere for å ha stått bak selvmordsaksjonen, men LTTE har ikke kommentert angrepet. Geriljaen har tidligere avvist å ha stått bak lignende angrep tidligere.

Flyangrep

Få timer etter selvmordsangrepet bombet fly fra regjeringsstyrkene LTTE-mål lengst nord på Sri Lanka. Talsmenn for landets marine opplyste at fire tamiltigre var drept og båten deres ødelagt i et sammenstøt ved nordkysten.

Ifølge det LTTE-vennlige nettstedet TamilNet drepte Tamiltigrene lørdag minst 50 regjeringssoldater i Alampil-området i distriktet Mullaiththeevu nord på Sri Lanka. Minst 25 andre skal være drept i et sammenstøt i landsbyen Udppukkulam i det samme området.

Ubekreftet

TamilNet brakte ingen opplysninger om tap på LTTEs side. En militær talsmann i Colombo avviste meldingen fra TamilNet og sa at bare ni regjeringssoldater ble drept i kampene nord på Sri Lanka.

Tall som oppgis fra partene i krigen, regnes som svært upålitelige og blir nesten aldri bekreftet av uavhengige kilder.

LTTE kjemper for en egen tamilsk stat nord og øst på Sri Lanka, der mer enn 70.000 mennesker er drept i krigen som har vart siden 1983. (©NTB)

Personvernpolicy