Zimbabwe varsler søksmål mot hvite bønder

<pRegjeringen i Zimbabwe varsler søksmål mot 140 hvite landeiere som nekter å gi fra seg jorda de eier. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er uklart hva disse storbøndene vil bli tiltalt for.

Men ifølge zimbabwiske jurister kan tiltalen komme til å lyde på ulovlig opphold på andres eiendom. Mer enn 4.000 store gårdsbruk er beslaglagt i Zimbabwe, og de hvite bøndene har fått ordre om å overlate gårdene til svarte krigsveteraner.

– Til sammen 140 bønder vil bli tiltalt for å ha latt være å flytte etter at de mottok ordre om utkastelse, skrev Harare-avisen Sunday Mail søndag. President Robert Mugabe har nektet å godta en rettslig kjennelse om at 78 hvite bønder skal få eiendommene sine tilbake.

Men Mugabe-regimet ser nå ut til å ha gitt etter for truslene fra opposisjonslederen Morgan Tsvangirai om at han vil trekke seg fra avtalen om maktdeling i det kriserammede Zimbabwe. Tsvangirai har endelig fått utstedt pass, sier en tjenestemann til Sunday Mail.

En ledende tjenestemann i opposisjonspartiet MDC bekrefter ifølge nyhetsbyrået DPA avisens opplysninger. Partiets offisielle talsmann Nelson Chamisa vil ikke si om Tsvangirai nå vil gå inn som medlem av Mugabes regjering. (©NTB)

Personvernpolicy