Rakett slo ned langt inne i Israel

<pDet er første gang rakettangrep rammer mål så langt inne i landet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jerusalem (NTB-AP-AFP): En rakett har slått ned nær byen Ashdod sørvest i Israel, og israelerne lover nye aksjoner mot palestinske mål på Gazastripen.

Det regionale politiets talskvinne Sarit Philipson sa til den israelske hærens kringkasting at hun så raketten slå ned, da hun var på vei hjem i bil søndag morgen. Islamistbevegelsen Hamas, som sitter ved makten i Gaza, erklærte at den sto bak rakettangrepet.

Hamas har den siste tiden bygd opp lagre av mellomdistanseraketter og andre våpen i Gaza. Tidligere har israelske byer som Askhelon og Netivot, som ligger nærmere Gaza enn Ashdod, vært rammet av rakettangrep.

Det er ikke kjent om noen ble drept eller kom til skade i søndagens angrep, men lørdag ble en israeler drept og fire skadd da en rakett rammet Netivot. Ashdod ligger ved middelhavskysten om lag 25 kilometer nord for Gazastripens nordgrense.

Israels forsvarsminister Ehud Barak varslet søndag utvidelse av bakkeoperasjonene på Gazastripen, som har vært utgangspunkt for mange palestinske rakettangrep mot israelske mål. Lørdag ble minst 230 mennesker drept i israelske angrep mot mål på Gazastripen. (©NTB)

Personvernpolicy