Går inn for full trygd fra første dag

<pHøyre legger inntil videre bort sitt gamle standpunkt om at arbeidsledige skal gå fem dager uten trygd. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette ble innført med Høyre som pådriver under Bondevik-II-regjeringen, men er senere redusert til tre dager av den rødgrønne regjeringen. Nå legger Høyre seg på samme standpunkt, skriver Dagsavisen.

– Vi synes det er riktig å legge bort forslaget, rett og slett fordi det ikke er tilpasset den situasjonen vi har i arbeidsmarkedet, sier Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner til avisen.

Han begrunner det nærmere med at Norge går inn i en periode med raskt økende arbeidsledighet, der det blir vanskeligere å skaffe seg ny jobb.

– Mange ventedager er dårlig tilpasset en slik situasjon, sier Sanner.

Han understreker at dette ikke er en prinsipielt standpunkt for Høyre. Dette betyr at partiet kan gå tilbake til sitt gamle standpunkt når dramatikken har lagt seg og tidene blir bedre.

Høyre vil også øke bevilgningene til intern opplæring i bedriftene, slik at permitterte kan kurses og dermed bidra til å lette det omstillingsarbeidet mange arbeidsplasser må gjennom.

Sanner oppfordrer Arbeiderpartiet til å vise en tilsvarende fordomsfri holdning, og heller kutte skatter for næringslivet enn å øke dem. (©NTB)

Personvernpolicy