Ulykkesbilen i Mandal funnet i elva

Bilen som tilhører en av de to savnede ble fredag ettermiddag funnet av dykkere i Mandals havnebasseng, og ble kort tid etter løftet ut av vannet og fraktet vekk. Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX
Bilen som tilhører en av de to savnede ble fredag ettermiddag funnet av dykkere i Mandals havnebasseng, og ble kort tid etter løftet ut av vannet og fraktet vekk. Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX

<pDykkere fant fredag ettermiddag bilen til en av de to savnede mennene i elva som renner gjennom Mandal sentrum.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandal (NTB): Begge de savnede befant seg i bilen.

Politiet bekrefter overfor NTB at det er bilen til den savnede 52-åringen som ble funnet på bunnen av Mandalselva som renner gjennom sørlandsbyen som er funnet.

Politistasjonssjef Bjart Gabrielsen i Mandal sier to menn befinner seg i bilen.

– De er ikke endelig identifisert som de to savnede, men det kan ikke være noen andre. Det er riktig bil som er funnet, sier Gabrielsen til NTB.

Tre dykkere ble fredag ettermiddag sendt ut i elva i forbindelse med søket etter de to mennene på 26 og 52 år. Kort tid etter ble kran satt inn for å heise bilen opp av elvevannet.

– Vi har prioriterer høyt å få orientert de pårørende på en skikkelig måte, sier Gabrielsen.

Sportsbil

Det er den svarte Mercedes 600 CL, som tilhørte 52-åringen, som er funnet. Ifølge politiet skal 26-åringen natt til julaften ha ytret sterkt ønske om å prøvekjøre bilen. De to ble sett sammen da de rundt klokken 2.30 natt til julaften forlot utestedet Berzerk i Mandal sentrum.

Den siste observasjonen av de to ble gjort av drosjesjåføren som kjørte dem til 52-åringens bolig, hvor bilen sto parkert.

– De har kommet kjørende igjennom hovedgata i Mandal sentrum, da de av en eller annen grunn har mistet kontrollen over bilen og kjørt ut i elva, sier Gabrielsen.

Ingen vitner

Politiet har ingen opplysninger som tyder på at hendelsen var noe annet enn en ulykke. Den skjedde midt i Mandal sentrum natt til julaften. Likevel finnes det ingen øyenvitner til ulykken.

Det var imidlertid et vitne som meldte fra til politiet om at bryggekanten mot Mandalselva hadde skader som kunne tyde på at en bil hadde kjørt utfor. Alle mobilspor stopper også i Mandal sentrum, noe som underbygger teorien om at de har kjørt ut elva, ifølge Gabrielsen.

26-åringen ble meldt savnet av sine foreldre da han ikke kom til middag på julaften som avtalt.


Vis større kart

Personvernpolicy