Seks skadd etter påkjørsel

6 fotgjengere ble skadd, 2 alvorlig, da en bilfører mistet kontrollen over sin bil og skrenset inn i fotgjengerne i sentrum av Årdalstangen torsdag. Foto Egil Jørgen Lund / SCANPIX
6 fotgjengere ble skadd, 2 alvorlig, da en bilfører mistet kontrollen over sin bil og skrenset inn i fotgjengerne i sentrum av Årdalstangen torsdag. Foto Egil Jørgen Lund / SCANPIX

<pEt ektepar og en familie på fire ble påkjørt mens de sto langs veien på Årdalstangen i Sogn og Fjordane torsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første juledag ble dramatisk på Årdalstangen. Med svært glatte veier mistet en bilfører kontroll over personbilen sin, og skrenset rett inn i en gruppe på seks personer.

Alle ble fraktet til sykehus, og fire er fløyet med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus i Bergen. En jente på fem år pådro seg alvorlig skader. Tilstanden er stabil, og hun mottok torsdag kveld intensivbehandling.

Glatt føre

For de tre andre, en gutt på 9 og to kvinner på 37 og 49 år, var skadeomfanget mindre alvorlig. De to siste ble fraktet til sykehus i lokalområdet.

– Det var et ektepar og en familie på fire, med mor, far og to barn som ble påkjørt, sier lensmann Magne Knudsen i Årdal til NTB.

– Hvorfor ting har skjedd som det har skjedd, er noe vi ennå jobber for å finne ut av. Det er glatt føre på stedet. Vi skal foreta en teknisk undersøkelse av bilen nå, sier han.

Øyevitnet Bert Brons hadde nettopp kjørt forbi de seks da de ble påkjørt.

– Jeg kjørte veldig sakte fordi det var så glatt. Da jeg passerte kirken så jeg en gruppe mennesker som sto ved veien. Da jeg kikket i speilet så jeg at de ble truffet av en bil og fløy flere meter gjennom luften, sier han til bt.no.

– Grusomt syn

– Det var et grusomt syn, jeg kunne ikke tro det. Jeg stoppet bilen og ringte 113 og gikk tilbake til dem. De lå spredd overalt, flere meter fra bilen. Det første jeg tenkte var at to eller tre av dem måtte være døde, sier han.

De seks ble påkjørt av en personbil like ved en bensinstasjon på Årdalstangen i Årdal ved 14.30-tiden første juledag. Sjåføren, en kvinne i 20-årene, er i sjokk, men kom fra det uten fysiske skader.

– Sjåføren er hjemme hos familien sin. Vi har kontakt med dem for å bistå hvis det trengs, sier Magne Knudsen.

Politiet mistenker ikke at kvinnen kjørte med promille.

Personvernpolicy