– Somalias president går av

GÅR AV:  Somalias presidenten Abdullahi Yusuf. FOTO: Scanpix
GÅR AV:  Somalias presidenten Abdullahi Yusuf. FOTO: Scanpix

<pDen somaliske presidenten Abdullahi Yusuf går av til helgen, ifølge en talsmann.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Presidenten har allerede skrevet sitt avskjedsbrev. Det er ventet at han gjør det offentlig lørdag, sier Yusufs talsmann Hussein Mohamed Mohamud til nyhetsbyrået Reuters.

Talsmannen sier han ikke ønsker å si noe om hvorfor Yusuf nå velger å gå av.

Presidentens avgang ble kjent onsdag, samme dag som det ble klart at også den nylig utnevnte statsministeren Mohamed Mohamud Guled trekker seg. Guled opplser at han går av for å hindre mer strid innad i den somaliske overgangsregjeringen.

Guled ble utnevnt av president Yusuf i forrige uke, men valget av statsminister ble ikke godkjent av nasjonalforsamlingen.

Den somaliske overgangsregjeringen har svært begrenset makt. Islamistiske opprørere kontrollerer mesteparten av de sørlige og sentrale delene av landet. De etiopiske styrkene som støtter regjeringen, skal etter planen forlate Somalia ved årsskiftet.

Somaliske regjeringsstyrker kontrollerer i dag kun enkelte deler av hovedstaden Mogadishu i tillegg til byen Baidoa, hvor nasjonalforsamlingen holder til.

FN har avvist å sende fredsbevarende soldater til Somalia med den begrunnelse at det ikke finnes noen fred å bevare.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus