Ikke fullt så smarte dingser

<pDe er oppfunnet for å være smarte. Men det er de langt ifra. Her finner du seks dingser som ikke akkurat får deg til å se smart ut i alle situasjoner.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer konstant nye, funksjonelle ting på markedet som kan imponere oss alle. Men er disse dingsene så smarte som vi går rundt og tror?

Jyllandsposten gjenforteller en historie fra MSNBC.com, som har funnet fram til det frem til seks forskjellige dingser som de mener ikke er av de smarte slaget - selv om de påstås å være det:

1. Blackberry:

Med en Blackberry kan man så og si ha kontoret i lommen - man kan besvare mail og møteinnkallelser, og navigere hvis man ikke finner veien. Selv om det kan være smart på ha kontoret for hånden, kan det også gå ut over det sosiale livet. Å sjekke mail mens man er sammen med familie og venner, er i følge MSNBC's kommentator ikke OK.

Smart: For forretningsmenn/kvinner som reiser jorden rundt.

Ikke smart: For oss som kan reise til kontoret hver dag.

2. Bluetooth:

Å ha et bluetooth-headset ved øret for å kunne snakke i telefonen når man kjører bil, er smart. Men begynner man å gå med det andre steder, som for eksempel på kjøpesenteret, hvor man like gjerne kan holde telefonen opp mot øret - er det kanskje ikke like smart. Ikke nok med at det ikke gir mening å bruke headsetet når man ikke kjører bil, det får deg til å se fryktelig selvhøytidelig ut, skriver MSNBC-kommentatoren. Dessuten får det mange til å snakke høyere også.

Smart: Hvis man bruker det i bilen, eller andre private rom.

Ikke smart: Hvis man bruker det andre steder.

3. Apples MacBook Air:

Den ser tynn og lekker ut. Den er laget av aluminium, og får plass i en stor konvolutt. Men ifølge MSNBCs kommentator består den av et flott design, men med for få elementer til overpris.

Smart: Hvis du er en rik i hugga trend-dilter.

Ikke smart: Hvis du vil unngå å være en rik i hugga trend-dilter.

4. iPod-tilbehør:

MSNBCs kommentator er ikke særlig glad for tilbehøret til den ellers smarte iPoden. Øretelefoner, ikke proppene som sitter inne i ørene, men de store hvite klossene som virker som høytalere til iPoden synes kommentatoren ikke noe om.

Smart: Hvis du har aksjer i Apple.

Ikke smart: Hvis du ikke har aksjer i Apple.

5. Linux:

Linux er et åpent operativsystem som finnes gratis på nett. Men det er vanskelig for en gjennomsnittlig Pc-bruker å anvende Linux, som får MSNBCs kommentator til å håne systemet.

Smart: Hvis du er en datanerd som er dreven på operativsystemer.

Ikke smart: Hvis du knapt vet opp og ned på Windows.

6. Segway:

President George W. Bush tippet over og falt, da han var ute med en Segway i 2003.President George W. Bush tippet over og falt, da han var ute med en Segway i 2003.

Dette transportmiddelet, hvor man bruker sin egen vekt til å styre retningen, er fått mye oppmerksomhet i mediene. Formålet er å kunne transportere seg selv over avstander som er for korte til å bruke bilen, men for lange til å gå. MSNBCs kommentator mener det overhodet ikke er noe smart med Segway.

Det er verdt å merke seg at Microsoft er medeier i MSNBC, og at det derfor ikke kan avvises at artikkelen er helt fri for firmaets interesser.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus