Haakon Lie på sykehus

Haakon Lie på sykehus
Haakon Lie på sykehus

<pPartiveteran Haakon Lie (103) er innlagt på Ullevål universitetssykehus med hjertesvikt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kan bekrefte, i samråd med familien, at Haakon Lie er innlagt på Ullevål sykehus, sier partisekretær Martin Kolberg på Arbeiderpartiets nettsider.

Lie var med å stifte Arbeidernes Opplysningsforbund (AOF) hvor han var sekretær 1932-1940 og han var fra 1945 til 1969 partisekretær i Arbeiderpartiet.

Datteren optimistisk

Lie ble innlagt med hjertesvikt på Ullevål universitetssykehus for halvannen uke siden.

– Han fikk hjertesvikt som gjorde at han fikk mye vann i kroppen, men det er stabilt nå, sier datteren, Gro Dragland, til Dagbladet.no.

Dragland forteller at faren er nokså redusert, men at han fortsatt er klar i hodet.

– Når du er 103 år så er til og med småforkjølelser litt alvorlig, men du må ikke avskrive faren min ennå. Det er utrolig hvor ofte han har reist seg igjen. Han dør ikke før han har bestemt seg for det. Og han har ingen planer om å dø før boken til Lahlum er kommet ut, sier Dragland til Dagsavisen.

Blir på sykehuset

Forfatteren Hans Olav Lahlums var medforfatter av samtaleboken om Lie, «Slik jeg ser det nå», som kom i september i år. Lahlums biografi om arbeiderpartimannen skal etter planen gis ut på arbeiderpartiveteranens 104-års dag 22. september 2009.

Lahlum forteller at Lie var i svært god form da han besøkte ham i forbindelse med et intervju like før han ble innlagt.

– Det er ikke noen akutt situasjon som foreligger, men det er klart at når det er en 103-åring som er innlagt på sykehus, så har man jo grunn til uro, sier han til NRK.

Dragland forteller at hun regner med at faren må tilbringe julen på sykehus, men at de undersøker mulighetene for at hjemmehjelpen kan pleie ham hjemme på Ulvøya.

Aktiv samfunnsdebattant

Den tidligere partisekretæren i Arbeiderpartiet har de siste årene spilt en svært aktiv rolle som debattant og meningsytrer i blant annet jagerflysaken og i den rødgrønne regjeringens valgkamp i 2005.

I forbindelse med utgivelsen av boken «Slik jeg ser det nå» på 103-årsdagen 22. september i år, spøkte han gjerne med sin egen alder. Han roste det rødgrønne regjeringsprosjektet, samtidig som han kritiserte regjeringens fattigdomspolitikk sterkt. Han tok også et oppgjør med sin støtte til Israels okkupasjonspolitikk.

I slutten av oktober var han i medienes søkelys med sine meninger, da han oppfordret statsminister Jens Stoltenberg om å gripe inn og fremme tiltak for å bedre narkotikapolitikken i Oslo. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus