Lat og grinete

Lat og grinete
Lat og grinete
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEtter jordskjelvet i Jiangxi-provinsen i det østlige Kina i mai ble denne grisen kåret til Kinas mest populær dyr. Nå er den bare feit, lat og grinete</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grisen var begravd i 36 dager etter jordskjelvet, men overlevde på mirakuløst vis, og ble etterpå et både populært og aktet dyr.

Men populariteten har hatt sin pris, skriver Reuters. Nå er den bare feit, lat og grinete.

Etter jordskjelvet ble grisen kjøpt av en lokal forretningsmann. Han syntes synd på den, og kalte grisen «Zhu Jianqiang», eller «Den sterke grisen».

Svinet overlevde gjennom å spise trekull og drikke regnvann.

Og nå har den gått helt til topps i en nettavstemning over hvilke dyr som «gjorde kineserne rørt» i året som gikk.

Også andre dyr kom høyt på listen. Blant dem en hund som voktet eieren da han var syk, og som fulgte ham til sykehuset, og en katt som nesten døde av sorg da partneren ble overkjørt av en bil.

«Grisen illustrerer veldig godt hvor viktig det er å aldri gi opp, heter det i begrunnelsen for å stemme den helt til topps.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Folk har kommet fra alle steder for å se «Zhu Jianqiang», forteller China Daily i en reportasje. Men den har blitt svært bortskjemt og utakknemlig.

- Den har bare blitt feitere og latere for hver dag. Vi brukte å ta den med på en spasertur hver morgen og hver kveld, men nå er den for feit til å gjøre det, sier ansatte ved museet der grisen holder til.

Heller ikke er den så glad i besøkende lenger.

- Den var ganske vennlig av seg. Nå blokkerer den bare bare døra til sitt soverom når det er for mange besøkende utenfor. Det har blitt stadig vanskeligere for oss å overbevise den om å åpne døra, forteller oppasserne til China Daily.