Hovefestivalen slått konkurs

I dag avgjøres Hovefestivalens skjebne når de møter i retten for å svare på en konkursbegjæring fra Skatt Sør. Dette bildet er fra Satyricons konsert på festivalen i 2008. Foto: Scanpix.
I dag avgjøres Hovefestivalens skjebne når de møter i retten for å svare på en konkursbegjæring fra Skatt Sør. Dette bildet er fra Satyricons konsert på festivalen i 2008. Foto: Scanpix.

<pHovefestivalen ble slått konkurs i Aust-Agder Tingrett i dag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skatt sør begjærte festivalen konkurs for over 1,3 millioner kroner i Aust-Agder tingrett i formiddag. Festivalen har ingen midler, og de godtok konkursbegjæringen.

Ifølge Morten Sandberg, styreformann i det konkursrammede selskapet, har festivalen de siste månedene jobbet med en refinansiering av festivalen for å kunne innfri de økonomiske utfordringene man stod overfor etter to år med negativt resultat:

– Vi har tidligere sagt at vi skulle gå i overskudd etter tre år. Vi har først og fremst vært opptatt av å skape noe unikt, og vi har vært bevisste på at vi måtte satse de første årene. I etterpåklokskapens lys ser vi at dette har kostet for mye. Med finanskrisen fikk vi også en uforutsett faktor som gjorde at mye plutselig ble vanskeligere.

Fikk ikke investor på plass

For rundt to måneder siden bestemte Arendal bystyre seg for å slette festivalens gjeld på fire millioner til kommunen.

Det har også vært gjennomført en akkord med alle kreditorer. Den siste brikken som skulle på plass var en avtale med Festival Republic, som står bak festivaler som Reading, Leeds, Latitude og Glastonbury.

– Dessverre ble prosessen mer tidkrevende og komplisert enn noen av oss hadde forutsett. Vi ble ikke ferdig i tide til dagens møte i skifteretten. Dette er beklagelig, ikke minst med tanke på alle leverandører, ansatte, politikere og andre støttespillere som har bidratt på veien mot å få dette på plass, sier Morten Sandberg.

- Vi føler et ansvar

Styret har nå tro på at den interessen Festival Republic har vist skal være så sterkt forankret at de ønsker å videreføre festivalen:

– Vi har gjort alt som stod i vår makt i denne vanskelige situasjonen. Dessverre strakk ikke tiden til. Nå er det opp til Festival Republic eller andre å avgjøre om historien om Hove skal fortsette. Vi føler et ansvar både for publikum og for leverandørene. Det viktigste nå er at festivalen lever videre i en eller annen form. Dersom Festival Republic skulle ønske å ta opp tråden etter oss, er det ingenting som ville glede oss mer.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus