Rutinesvikt under dødsbrann i Oslo

<span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">Innsatsleder Grethe Løllølandand ved gården der seks Personer omkom 12 skadet og et 33 mennesker ble evakuert i en brann i Urtegata. Foto: Scanpix<br></span>
Innsatsleder Grethe Løllølandand ved gården der seks Personer omkom 12 skadet og et 33 mennesker ble evakuert i en brann i Urtegata. Foto: Scanpix

<pVarslingsrutinene sviktet under dødsbrannen i Urtegata i Oslo. Legevakten ble ikke varslet av AMK-sentralen før brannofrene veltet inn.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da overlevende etter brannen i Urtegata ankom Legevakten i Oslo, hadde ennå ikke Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) varslet om brannen. Det er AMK-sentralen som koordinerer de akutte helseressursene i distriktet.

Til alt hell hadde politiet gitt Legevakten beskjed, slik at lederne ved Legevakten rakk å komme tidsnok på jobb til å styre håndteringen av pasientstrømmen, skriver Dagsavisen.

Seks mennesker omkom i brannen, som er den verste i Oslo siden andre verdenskrig.

Legevaktens direktør Endre Sandvik tok etter hendelsen umiddelbart kontakt med Ullevål universitetssykehus, som har ansvaret for AMK-sentralen, og ga beskjed om at dette ikke må gjenta seg.

– AMK skal melde til oss som en av de første. Denne gangen var de noe tregere enn de pleier å være, slik at vi fikk melding fra politiet først, sier Sandvik.

– At AMK-sentralen var for sent ute, fikk til alt hell ikke konsekvenser for pasientene, opplyser han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus