Fish trapper ned

Fish legger musikken på hylla for en stund, men avslører ingenting om han har tenkt å slutte å røyke. Foto: Ami Barwell (promo)
Fish legger musikken på hylla for en stund, men avslører ingenting om han har tenkt å slutte å røyke. Foto: Ami Barwell (promo)

<pDen tidligere Marillion-sangeren Fish kutter musikken for en stund på grunn av sykdom.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere frontmannen i bandet Marillion har bestemt seg for å legge musikken på hylla etter å har fått diagnosert kreft. Derek William Dick, som er skottens egentlige navn, har nylig gjennomgått en biopsi som resulterte i at legene fant en «uregelmessig svulst» i sangerens strupe.

Tar en pause mens han vurderer fremtiden. Foto: Ami Barwell (promo)Tar en pause mens han vurderer fremtiden. Foto: Ami Barwell (promo)

Den nå 50 år gamle artisten legger musikken på hyllen i en periode på minst seks måneder, skriver magasinet Gigwise.

- Jeg har vært gjennom en medisinsk undersøkelse. Så snart jeg hørte om den «uregelmessige svulsten» ble jeg iskald. Jeg visste med en gang hva det betyr, skriver Fish på sine nettsider The Company.com.

En «fargerik» bakgrunn

- Jeg er 50 år gammel, jeg røyker, jeg drikker og har en fargerik historie, har sunget nesten 1700 konserter gjennom 27 år og har gjennomgått minst tre ganger så mange intervjuer. Det kan sammenlignes med å stå på M1 (en stor motorvei i England, red.anm.) og forvente å ikke bli truffet av en bil.

- Jeg tar minst seks måneder fri fra synging. Jeg håper å kunne opptre igjen på noen festivaler til sommeren, men det vil ikke bli satt opp noen arrangerte turneer før i 2010.

Ingen ny plate med det første

Fish ga ut sin siste plate «13th Star» i oktober 2007, et album som ble relativt godt mottatt og som flere anmeldere har hevdet er et av hans beste soloalbum på mange år.

- Jeg har ikke en gang tenkt å vurdere en ny plate før mot slutten av neste år. Alt avhenger av hva som skjer de kommende ukene. Det foreligger ingen planer om noen musikalsk aktivitet for tiden eller i nærmeste fremtid.

Les også: Fish og Marillion gjenforent

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus