Nå starter årets verste brannuke

To <span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">personer omkomm etter en brann i et trehus i Telthusbakken i Oslo. Foto: Scanpix<br></span>
To personer omkomm etter en brann i et trehus i Telthusbakken i Oslo. Foto: Scanpix

<pI gjennomsnitt er det mellom 50 og 80 branner her i landet fra lille julaften og fram til nyttårshelgen er over.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

83 mennesker har mistet livet i branner så langt i år – det er det høyeste antallet på 30 år. I 1979 mistet 91 mennesker livet i branner, men det var et eksepsjonelt år med blant annet to store sykehjemsbranner.

Norsk Brannvernforening mener situasjonen nå er så dramatisk at de ber om et krisemøte med Justisdepartementet.

– Vi ønsker å møte den politiske ledelsen i departementet for å drøfte mulige tiltak. Tallene vi har sett i desember i år, er så dramatiske at noe må gjøres, sier kommunikasjonssjef Håvard Kleppe i Norsk Brannvernforening til Adresseavisen.

I en gjennomsnittsuke er det 30 boligbranner i Norge. I den uka vi står foran, vil det bli et sted mellom 50 og 80 branner. Været vil ha innvirkning på antallet. Kaldt vær betyr flere branner.

– Jule- og nyttårshelgen er den aller skumleste. Med masse levende lys og alkohol, er det ikke utenkelig at det kan gå flere liv, sier Kleppe.

– Håpet vårt er at vi nå har vært gjennom en periode med så mye fokus på brannfaren at folk er blitt ekstra aktsomme, sier han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus