Thrilleren

UTVIST: Emmanuel Adebaoyr ble utvist mot Liverpool i dag. Foto: AFP/Carl De Souza
UTVIST: Emmanuel Adebaoyr ble utvist mot Liverpool i dag. Foto: AFP/Carl De Souza

<pDa Cesc Fabregas ble skadet og Emmanuel Adebayor utvist trodde mange at Liverpool skulle få en grei jobb med å dra fra på toppen av Premier League-tabellen. Slik gikk det ikke, og et hardtarbeidende Arsenal holdt ligalederen til 1-1.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Sammy Lee som ledet Liverpool fra sidelinjen i ettermiddagens storkamp, etter at Rafa Benitez ble hjemme i Beatles-byen for å hvile ut etter en operasjon for nyrestein.

Begge lagene som møttes på Emirates i dag har slått både Manchester United og Chelsea inneværende sesong, og det var dermed forventninger om en virkelig thriller på Emirates. Og det ble det.

Liverpool best i gang

Det var Liverpool som kom best i gang da Keane la ballen til Gerrard på drøyt 15 meter etter ti minutter. Engelskmannen smalt imidlertid ballen rett i klypene på Almunia i Arsenal-målet.

Da var van Persie mer presis da han mottok ballen i bakrommet fra Samir Nasri etter 24 minutter. Nederlenderen vendte bort ringreven Jamie Carragher og satt ballen utagbart i nærmeste hjørne. Dermed sto det 1-0 og alt var rosenrødt for hjemmefansen.

Så snudde det

Arsenal fortsatte å holde trykket på Liverpool, men før pause skulle tre hendelser få store konsekvenser for hjemmelaget.

Etter 42 minutter spilte danske Daniel Agger en lang klarering mot Robbie Keane som gikk på løp. På 16 meter klinket iren til, og ballen føk i nettet bak Almunia. Et knallhardt skudd, en nydelig scoring.

Motgangen fortsatte for Arsenal da Emmanuel Adebayor fikk gult kort, og kaptein Cesc Fabregas ble skadet. Sistnevnte kom aldri ut til andre omgang, og ble byttet ut med Abou Diaby.

Gode med ti mann

Etter pause kom Liverpool ut med nye ferske beskjeder på telefon fra Rafa Benitez og det så ut til å hjelpe. De opprettholdt trykket fra slutten av første omgang og blant annet Lucas og Keane hadde gode sjanser.

Da de trengte det som minst kom Emmanuel Adebaoyr opp med en klønete takling på Arbeloa og ble sendt i dusjen med sitt andre gule for dagen. Wenger og hjemmefansen protesterte høylydt, men det hjalp lite.

Utvisningen så ikke ut til å affisere hjemmelaget så veldig mye, og midtbanen til Arsenal kjempet som besatt for å gjøre Liverpools tallmessige overtak minimalt. Det klarte de bra, og de hadde flere kvalifiserte angrep. Det hadde imidlertid også Liverpool, spesielt ved et langskudd fra Agger som strøk vinkelen, og en heading fra El Zhar.

Bortelaget kastet innpå offensiv slagkraft for å få alle poengene og dra fra på toppen av Premier League mot slutten, men det endte med poengdeling i London.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus