Protestene fortsetter i Aten

<div class="viewIndent"><p>GATEOPPTØYER: Det brøt ut ny uro etter en minnemarkering lørdag kveld, nøyaktig to uker etter at en 15-åring ble skutt og drept av gresk politi. FOTO: Scanpix</p></div>
GATEOPPTØYER: Det brøt ut ny uro etter en minnemarkering lørdag kveld, nøyaktig to uker etter at en 15-åring ble skutt og drept av gresk politi. FOTO: Scanpix

<pSammenstøtene mellom greske ungdommer og opprørspolitiet fortsetter i Hellas. Gresk presse spår snarlige endringer i regjeringen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det brøt ut ny uro etter en minnemarkering lørdag kveld, nøyaktig to uker etter at en 15-åring ble skutt og drept av gresk politi. Urolighetene fortsatte natt til søndag.

Demonstranter angrep politiet med molotovcocktails, mens politiet svarte med tåregass. Også flere bygninger ble angrepet, deriblant to banker og to offentlige bygg. I tillegg ble sju politibiler ødelagt.

Statsminister Kostas Karamanlis konservative parti Nytt Demokrati har nå en oppslutning på 32,5 prosent, mens den sosialistiske opposisjonen får støtte fra 38,5 prosent ifølge en meningsmåling publisert søndag.

Målingen tyder også på at greske velgere på tvers av partigrensene er bekymret for utviklingen i landet, og 86 prosent av de spurte sier Hellas er på vei i gal retning.

Andre målinger viser lignende resultater, og en rekke greske medier spådde søndag betydelige endringer i regjeringssammensetningen i løpet av de nærmeste dagene.

Over 100 personer er såret og rundt 400 pågrepet siden urolighetene brøt ut etter drapet på 15 år gamle Alexandros Grigoropoulos for to uker siden. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus