Selvmål avgjorde

VANT: Aston Villa og James Milner vant borte mot West Ham i kveld. Lucas Neill fortviler over selvmålet. Foto: AFP/Ian Kington
VANT: Aston Villa og James Milner vant borte mot West Ham i kveld. Lucas Neill fortviler over selvmålet. Foto: AFP/Ian Kington

<pWest Ham og Aston Villa hadde begge gode perioder i kveldens Premier League-oppgjør, men som så ofte før var det laget i medgang som hadde den nødvendige flaksen og dyktigheten på sin side. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Aston Villa hadde gode muligheter til å ta ledelsen i første omgang hadde West Ham styrt det meste på Upton Park helt fram til det var spilt 75 minutter. Og som typisk er for et lag i medgang kom scoringen på heldig vis da et innlegg fra James Milner traff West Hams Lucas Neill som scoret selvmål.

Topp fire

Aston Villa ønsket å befeste sin posisjon blant de fire beste i Premier League før julerundene tar til for fullt, og klarte med seieren å legge ekstra press på Arsenal i kampen om den siste Champions League-plassen. West Ham ønsket på sin side å bygge videre på sin fine prestasjon på Stamford Bridge sist (1-1), og unngå et nytt hjemmetap, men slik skulle det ikke gå.

Det var ulykkesfuglen Lucas Neill som fikk kampens første mulighet på en heading, men han avsluttet svakt etter ni minutter.

Etter et snaut kvarter burde West Ham vært i ledelsen da Craig Bellamy kom alene med svære Brad Friedel. Keeperveteranen reddet imidlertid glimrende og det ble bare corner for hjemmelaget.

Villa-press

Med 22 minutter på klokken fikk Steve Sidwell Villas første gode mulighet da han ekspederte en avslutning utenfor fra 10 meter.

Da hadde Villa kommet inn i kampen og etter en snau halvtime kom Ashley Young til en kjempesjanse. West Hams Scott Parker sendte en feilpasning rett til Young som rundet keeper Robert Green, men han satte avslutningen i stolpen.

Minutter senere kom Young nærme igjen da et frispark strøk stolpen bak tilskuer Green i målet.

Fantastiske Friedel

Andre omgang startet tregt og Villa klarte ikke å opprettholde trykket de hadde da de skapte flere store muligheter i første halvdel av kampen. West Ham var fullt på høyde med topplaget, og etter 60 minutter burde de tatt ledelsen. Et innlegg fra høyre landet på hodet til Carlton Cole som totalt upresset headet over fra kort hold.

Samme mann skulle innen kort tid få to nye, gode muligheter til å sende hjemmelaget i ledelsen, men måtte se seg slått av Friedel ved begge anledninger. Cole gjorde alt riktig helt til avslutningsøyeblikket da amerikaneren reddet.

Og mens West Ham presset på tok Villa ledelsen da det nevnte Milner-innlegget traff Lucas Neill og gikk i en bue over Robert Green og i nettet.

Etter scoringen presset West Ham på for utlikning, men Brad Friedel sto i veien for førsøkene fra blant annet Calum Davenport.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus