Trippel Hattestad

JUBEL: Ola Vigen Hattestad jubler etter seieren.
JUBEL: Ola Vigen Hattestad jubler etter seieren.

<pTre forsøk, tre seirer. Sprintkongen Ola Vigen Hattestad (26) stjal på nytt showet og utklasset konkurrentene lørdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens raskeste langrennsløper virker nærmest uslåelig. Fjorårets sprintverdenscupvinner vant som han ville i fristil i tyske Düsseldorf.

– Ola gjør alt riktig for tiden, og da er han bare j... god, slo en storfornøyd sprinttrener Ulf Morten Aune fast overfor NTB.

– Det blir stadig tøffere å komme seg gjennom kvalifiseringen og utslagsrundene. Absolutt alt må klaffe for at det skal gå bra, og et par av våre møtte problemer der. Ola og Tor Arne (Hetland) gjorde alt riktig hele veien og ble belønnet for det.

Norsk dominans

For annen gang i år var Hetland nærmest sin overlegne landsmann. Også i sprintåpningen i Kuusamo for tre uker siden var 34-åringen fra Eigersund nest best bak Hattestad, da i klassisk stil.

I Davos sist helg vant Hattestad foran Johan Kjølstad i fristil.

– Ola får betalt for mange år med hard og seriøs trening. Nå tar han ut rentene. Og jeg er ikke i tvil om at han vil fortsette å prestere. Ved å trene godt, konkurrere riktig og hvile nok vil han holde koken. Det er jeg ikke redd for, sa Aune.

Treer Fabio Pasini var godt bak både Hattestad og Hetland, men italieneren jublet vilt. Tredjeplass er som seier bak de overlegne nordmennene, som har sørget for to dobbelt- og en trippelseier (Kuusamo) hittil i sesongen.

Hattestad sørget for karrierens femte verdenscupseier. Den første kom i kinesiske Changchun i februar i fjor.

Han vant også sprintfesten i Drammen sist sesong.

Ikke Tour de Ski

Ørje-løperen er ikke tatt ut til Tour de Ski og får dermed ikke sjansen til å fortsette den ubrutte seiersrekken i verdenscupen. Men etter den første av vinterens mange skifester, får han sju nye muligheter.

Hovedmålet er VM-sprinten i tsjekkiske Liberec i februar.

Eirik Brandsdal endte på 13.-plass, Øystein Pettersen på 22.-plass og Trond Iversen på 25.-plass i Düsseldorf.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus