Tysk terrorist slippes fri

Christian Klar sto bak drapet på riksadvokat Siegfried Buback i 1977. Foto: Scanpix
Christian Klar sto bak drapet på riksadvokat Siegfried Buback i 1977. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pChristian Klar, tidligere medlem av den tyske terrorgruppa RAF, slippes fri i januar. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Rote Armee Fraktion

RAF en venstreekstremistisk

terrororganisasjon som var aktiv i Vest-Tyskland fra 1970-årene frem til begynnelsen av 1990-tallet.

RAF hadde sine røtter i studentopprøret på slutten av 1960-tallet.

Også kjent som Baader-Meinhof-banden.

Fra Wikipedia

Terrordømte tyske Christian Klar (56) er satt på frifot, etter 26 år i fengsel. Klar ble arrestert i 1982 og i 1985 dømt til tre ganger livsvarig for drap han begikk som medlem av gruppen Røde Arméfraksjon (RAF).

Fredag kunngjorde hans forsvarer at Klein var løslatt fra fengselet i Bruchsal i den sørtyske delstaten Baden-Württemberg. Han ble satt fri etter at en domstol for noen uker siden bestemte at han kunne løslates på prøve.

– Han kan nå selv bestemme hva han skal gjøre og hvor han vil gjøre det, sa forsvareren. Etter at Klein fikk gå, sitter bare ett tidligere RAF-medlem – 52 år gamle Birgit Hogefeld – fortsatt i fengsel.

Frigivelsen av Christian Klar er omstridt i Tyskland. Det skyldes ikke minst at han i løpet av mer enn et kvart århundre i fengsel, ikke viste det minste tegn til anger, og heller ikke ville gi opplysninger om Røde Arméfraksjons virksomhet.

RAF ble dannet i 1970 av venstreekstreme ungdommer med Andreas Baader og Ulrike Meinhof blant lederne. Gruppen holdes ansvarlig for 34 drap, blant annet på den vesttyske riksadvokaten Siegfried Buback og næringslivslederen Hanns-Martin Schleyer. (©NTB)