Tysk terrorist slippes fri

Christian Klar sto bak drapet på riksadvokat Siegfried Buback i 1977. Foto: Scanpix<strong><br></strong>
Christian Klar sto bak drapet på riksadvokat Siegfried Buback i 1977. Foto: Scanpix

<pChristian Klar, tidligere medlem av den tyske terrorgruppa RAF, slippes fri i januar. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rote Armee Fraktion

RAF en venstreekstremistisk

terrororganisasjon som var aktiv i Vest-Tyskland fra 1970-årene frem til begynnelsen av 1990-tallet.

RAF hadde sine røtter i studentopprøret på slutten av 1960-tallet.

Også kjent som Baader-Meinhof-banden.

Fra Wikipedia

Terrordømte tyske Christian Klar (56) er satt på frifot, etter 26 år i fengsel. Klar ble arrestert i 1982 og i 1985 dømt til tre ganger livsvarig for drap han begikk som medlem av gruppen Røde Arméfraksjon (RAF).

Fredag kunngjorde hans forsvarer at Klein var løslatt fra fengselet i Bruchsal i den sørtyske delstaten Baden-Württemberg. Han ble satt fri etter at en domstol for noen uker siden bestemte at han kunne løslates på prøve.

– Han kan nå selv bestemme hva han skal gjøre og hvor han vil gjøre det, sa forsvareren. Etter at Klein fikk gå, sitter bare ett tidligere RAF-medlem – 52 år gamle Birgit Hogefeld – fortsatt i fengsel.

Frigivelsen av Christian Klar er omstridt i Tyskland. Det skyldes ikke minst at han i løpet av mer enn et kvart århundre i fengsel, ikke viste det minste tegn til anger, og heller ikke ville gi opplysninger om Røde Arméfraksjons virksomhet.

RAF ble dannet i 1970 av venstreekstreme ungdommer med Andreas Baader og Ulrike Meinhof blant lederne. Gruppen holdes ansvarlig for 34 drap, blant annet på den vesttyske riksadvokaten Siegfried Buback og næringslivslederen Hanns-Martin Schleyer. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus