Mesterliga også for damene

- Veldig bra, synes Lene Mykjåland om at det neste år blir Champions League-fotball, også for damene. Foto: Scanpix.
- Veldig bra, synes Lene Mykjåland om at det neste år blir Champions League-fotball, også for damene. Foto: Scanpix.

<p- Det er jo helt rått, sier Røa- og landslagsspiller Lene Mykjåland i forbindelse med at det også blir Champions League-spill for damene neste år. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Norges fotballforbund som melder at dagens UEFA Women’s Cup skal erstattes med UEFA Women’s Champions League fra og med neste sesong.

Siden 2001 har UEFA Woman's cup vært den viktigste arenaen for internasjonal matching på klubbnivå i Europa.

Mer attraktiv

- Med det nye konseptet skal kvinnefotballen bli enda mer attraktiv som produkt, samtidig som det kan bidra til å utvikle klubbene, sier generalsekretær i fotballforbundet, Karen Espelund.

Finalen skal fra 2010 legges til samme uke og samme sted som UEFA Champions League, som er i Madrid.

- Det vil gi en god synergieffekt, og vil bidra positivt både for oppmerksomheten rundt kvinnenes finale og for vertsbyen, mener Espelund, som også er nestleder i UEFAs kvinnekomité.

Norge er rangert blant de åtte beste kvinnenasjonene i Europa, og det vil bety at to lag automatisk kommer med turneringens gruppespill. Tidligere i høst bestemte forbundsstyret at det er seriemester og sølvvinner i serien som får mulighet til å konkurrere mot de beste i Europa. Ut fra årets resultat er det dermed duket for CL-spill for Røa og Team Strømmen.

Fantastisk

Det synes Lene Mykjåland er fantastisk.

- Helt rått, sier Røa- og landslagsspilleren til ABC Nyheter.

Hun synes deltagelsen i årets UEFA-cup var skuffende - laget kom seg ikke videre fra gruppespillet.

- Vi hadde ikke marginene på vår side, og følte vi hadde mer å gå på enn det resultatet tilsa.

Mykjåland regner med at laget blir bedre rustet til neste år, og hun tror det blir helt spesielt med Champions League.

- Det blir stort, og særlig det at vi skal spille finale på samme sted som herrene gjør stor forskjell, sier Mykjåland, som allerede har ambisjonene klare:

- Det må være å komme helt til finalen!

Også landslagstrener Bjarne Berntsen er positiv til omleggingen.

- Det at det nå kun blir en kvalifiseringsrunde er med på å forbedre det nåværende opplegget, sier Berntsen til ABC Nyheter.

Han tror definitivt tror at dette vil virke interessefremmende for kvinnefotballen.

Ett gruppespill

Turneringsendringene innebærer altså at det kun blir ett innledende gruppespill mot dagens to, og at de 32 beste lagene går videre til cupspill med borte- og hjemmekamp. De åtte beste nasjonene i Europa på klubbrankingen får ha to lag med i den nye UEFA Women’s Champions League. Espelund tror dette forslaget vil øke kvaliteten på turneringen.

- Det vil bli flere gode lag med, noe som er viktig for den sportslige utviklingen for lagene og interessen for turneringen, fortsetter Espelund.

Stor økonomisk uttelling kan imidlertid damene fortsatt se langt etter.

- Nei, foreløpig er det ikke snakk om store pengepremier. Men det kan komme senere. Nå i første omgang har det praktiske opplegget større betydning, og at alt innrettes mot den store finalen på samme sted som herrene. UEFA går også mye tyngre inn i arrangementet enn tidligere, opplyser Espelund.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus