Beste norske på 15.plass

Ole Einar Bjørndalen havnet helt nede på 15.plass i dagens renn i Hochfilzen. Foto: Scanpix.
Ole Einar Bjørndalen havnet helt nede på 15.plass i dagens renn i Hochfilzen. Foto: Scanpix.

<pRussiske Maxim Tsjoudov vant torsdagens 20 kilometer normaldistanse i verdenscupen i skiskyting i Hochfilzen. Ole Einar Bjørndalen ble beste nordmann på 15.-plass.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russeren klarte seg med ett tilleggsminutt og vant til slutt med hele 47,6 sekunder på landsmannen Ivan Tsjerezov. Han var sekundet foran svenske Björn Ferry på tredjeplass.

For det norske laget ble 20-kilometeren en stor skuffelse. Ingen av dem maktet å ta seg i mål blant de ti beste. Hadde Hans Martin Gjedrems holdt hodet kaldt på standplass, kunne det imidlertid blitt en topplassering.

Gikk fort, men bommet

Med tre bom på første skyting hjalp det ikke at han gikk fort i sporet. Han fikk til slutt fire tilleggsminutter og endte 2.50 bak den russiske vinneren, på en 21.-plass.

Ole Einar Bjørndal ble best av de norske på 15.-plass med tre tilleggsminutter.

– Det gikk ikke veien. Jeg prøvde å gjøre som jeg hadde planlagt, men hadde ikke noe trøkk og mistet fart hele veien, sa han til NRK.

Utenfor pallen

Emil Hegle Svendsen som har uttrykt at han er sliten den siste uken, endte 2.38 minutter bak Tsjoudov etter to bom. Dermed måtte han for første gang denne sesongen tåle ikke å stå på pallen. Han ble nummer 18, men beholdt ledelsen i verdenscupen. Polske Tomasz Sikora hadde nemlig heller ikke dagen og endte som nummer 20. Hegle Svendsen leder fortsatt verdenscupen med 44 poeng, og må ta med seg det etter skuffelsen i Hochfilzen.

– Det var ingen superdag. Jeg følte at jeg ikke hadde noe å gå med. Jeg følte meg fin på start og holdt et jevnt tempo, men dessverre ble det ikke all verden, sa verdenscuplederen.

Alexander Os ble nummer 32 etter fire tilleggsminutter, Halvard Hanevold nummer 39 (3), Stian Eckhoff 45 (3) og Rune Brattsveen nummer 81 etter seks bom. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus