Skal finne Åges etterfølger

Egil «Drillo» Olsen, Vidar Davidsen, Nils Johan Semb, Per Høgmo og Rune Bratseth er med i den gruppen som skal finne Åge Hareides etterfølger. (Foto: Scanpix).
Egil «Drillo» Olsen, Vidar Davidsen, Nils Johan Semb, Per Høgmo og Rune Bratseth er med i den gruppen som skal finne Åge Hareides etterfølger. (Foto: Scanpix).

<pÅge Hareides forgjengere er også med på å finne hans erstatter. Og Sven Göran Eriksson er nevnt som mulig kandidat.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges tidligere landslagssjefer Nils John Semb og Egil «Drillo» Olsen skal, blant annet sammen med Rune Bratseth og Vidar Davidsen, finne Åge Hareides erstatter, skriver VG.

Ifølge avisen er det flere navn på listen, også internasjonale, men disse fire skal være de viktigste NFF har snakket med. Møtevirksomheten i «finne ny landslagssjef-gruppen» har vært stor den siste tiden.

- Vi involverer fotballpersonligheter i inn- og utland, og vi involverer ikke minst støtteapparatet her, sa avtroppende toppfotballsjef Per-Mathias Høgmo til TV 2 Sporten onsdag.

Han har ledet arbeidet med å finne de beste til å finne den beste landslagssjefen.

Nyheten vil sikkert glede Kjetil Rekdal, som tidligere har uttalt at NFF bør ta i bruk fotballkompetente personer i jakten på en ny landslagstrener.

Høgmo håper å ha en landslagssjef på plass innen 15. januar, og det er også den datoen han gir seg som toppfotballsjef og overtar trenerjobben i Tromsø.

Høgmo er glad NFF har fått ja fra mange kompetente mennesker til å finne Hareides erstatter, og er selv den som koordinerer jobben sammen med generalsekretær Karen Espelund.

- Vi går bredt ut. Den vi skal ha, må ha internasjonal erfaring fra klubb og/eller landslag. Det vil veie tungt, og det vil nok ekskludere en god del trenere, sier Høgmo.

Svennis?

En av dem kanskje vil bli vurdert av dem som nå leter etter ny landslagssjef er Sven-Göran Eriksson. Den svenske treneren skal visstnok snart bli ledig på markedet.

Eriksson trener for tiden Mexico, som har floppet i sin VM-kvalifisering.

I et krisemøte for to uker siden diskuterte fotballforbundet i Mexico Svennis’ fremtid – men avgjorde at han hadde tillit inntil videre. Ifølge meksikanske medier har imidlertid nå fotballforbundet gjort noen grep som kan tyde på at svensken er ferdig som landslagssjef.

Og skulle lønnskravet fra Svennis blir vel høyt, er det jo greit å vite for Fotballforbundet at private investorer har tilbudt seg å betale halve lønna.

I forrige uke uttalte nemlig Øystein Stray Spetalen til TV2-sporten at han ville betale halv lønnen om Norges fotballforbund (NFF) maktet å friste Sven-Göran Eriksson til jobben som landslagssjef for Norge.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus