- Men tåler jeg et VM?

Johnny Jensen er usikker på om kroppen hans tåler et VM. Foto: Scanpix.
Johnny Jensen er usikker på om kroppen hans tåler et VM. Foto: Scanpix.

<pBåde klubbledelse og medisinsk apparat i Flensburg vurderer nå om det er forsvarlig å la superveteran Johnny Jensen delta i håndball-VM. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Norges håndballforbund onsdag presenterte uttaket til herrenes VM i Kroatia i januar, var 15 spillere inne på trener Robert Hedins liste. Fortsatt er det en ledig plass, og navnet på den som får den siste plassen er å finne på den 13 mann store reservelista.

Den kanskje mest interessante navnet på den lista er forsvarsbautaen Johnny Jensen.

36-åringen har lyst til å spille håndball-VM med Norge, men tviler på om klubblaget og kroppen hans hopper i taket av glede.

Les også: Vil ha med Jensen til VM

Jensen er redd Flensburg-ledelsen vil sette seg på bakbeina på grunn av den store påkjenningen et VM fører med seg.

– Jeg har lyst til å være med, men jeg vet ikke om det er lurt. Kanskje kroppen har best av litt hvile mens det er VM? undrer Jensen overfor Aftenposten.

Han vet heller ikke hvordan Flensburg stiller seg til at han eventuelt spiller i VM.

-Kommer jeg skadet tilbake, vil ikke det være særlig populært, sier Bundesliga-proffen.

Ansvarlig

Team Manager Anders Dahl-Nielsen i Flensburg sier Johnny Jensen med sin holdning viser stor ansvarlighet.

- Når landslagets trener Robert Hedin eventuelt ringer og spør om Jensen vil være med i VM, ja så er det noe vi ta stilling til det, sier Dahl-Nielsen til ABC Nyheter.

Men han legger til at lagets ledelse og medisinske apparat allerede vurderer hvordan de skal stille seg til en slik henvendelse.

- Kan det bli aktuelt å si nei?

- Det kommer helt an på hva det medisinske apparatet i klubben sier om Jensens kne, sier Dahl-Nielsen.

VM light

Jensen selv ser for seg en løsning der han slipper unna full belastning i VM, og skal ta det opp med landslagstrener Robert Hedin, som på sin side er enig i at det å satse på Jensen ikke er all verdens fremtidsrettet.

– Nei, det er det ikke. Men jeg prøver å tenke en blanding av VM og framtiden, sier svensken som har holdt én VM-plass åpen.

Løke klar

Hedin fikk ellers en bra nyhet i dag om Frank Løke. Linjespilleren føler seg nå fin i skulderen, og er kampklar for Norge i VM. Løke har avlyst en planlagt operasjon.

- Han har bestemt seg for å vente og se an skulderen i stedet. Da han spilte kamp i helga og scoret seks mål, kjente han ikke noe i skulderen. Siden den fungerte greit, gjennomførte han ikke operasjonen som var planlagt tirsdag, sier landslagslege Thomas Torgalsen til TV 2 Sporten.

Løke skal spille tre kamper for klubben før landslagssamling 2. januar.

- Nå skal han ta det rolig og ikke spille så mye i de gjenstående kampene. Og siden han trener stabiliseringsøvelser og ikke kjenner skulderen, lover dette godt for samlingen og VM i januar, mener Torgalsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus