Vil la homoseksuelle adoptere

LIKESTILLING: Flertallet av politikerne i Folketinget i Danmark mener at det beste for barn er å vokse opp i en familie uansett om den er homoseksuell eller heteroseksuell, framfor å vokse opp på et barnehjem. FOTO: Illustrasjon, Colourbox
LIKESTILLING: Flertallet av politikerne i Folketinget i Danmark mener at det beste for barn er å vokse opp i en familie uansett om den er homoseksuell eller heteroseksuell, framfor å vokse opp på et barnehjem. FOTO: Illustrasjon, Colourbox

<pEt flertall av politikerne i Folketinget er klare for å gi homoseksuelle i registrerte parforhold rett til å adoptere, melder danske medier.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen har hittil avvist å gi homoseksuelle denne retten. Men når det skal stemmes over saken i Folketinget torsdag, vil de som støtter regjeringens syn, være i mindretall, melder dansk TV 2.

Årsaken er at flere politikere fra venstresiden har skiftet syn i saken. Da homoadopsjon var oppe til avstemning i 2006, stemte hele partiet Venstre imot fordi det fryktet at flere land ville stenge for all adopsjon til Danmark. Men nå viser svenske undersøkelser at lovgivningen ikke vil skape slike problemer.

– Vi synes at det skal være likestilling her. I bunnog grunn tror vi at det beste for barn er å vokse opp i en familie uansett om den er homoseksuell eller heteroseksuell, framfor å vokse opp på et barnehjem, sier Venstre-politiker Gitte Lillelund Bech.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus