- Derfor var alt mye bedre i gamle dager

BEDRE FØR: Eldre mennesker har en tendens til å tenke at alt var mye bedre før i tiden. Amerikanske forskere mener dette har en vitenskapelig forklaring. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
BEDRE FØR: Eldre mennesker har en tendens til å tenke at alt var mye bedre før i tiden. Amerikanske forskere mener dette har en vitenskapelig forklaring. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

<pForskere mener det er en vitenskapelig forklaring på hvorfor gamle folk som regel mener at alt var mye bedre før i tiden.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske forskere har funnet en aktivitet i hjernen som gjør at eldre mennesker husker færre negative hendelser enn sine yngre motparter.

- Seniorer bruker faktisk hjernen annerledes enn yngre mennesker når det kommer til lagring av minner, spesielt når det dreier seg om vonde minner, sier forfatteren av studien, Florin Dolcos, i en pressemelding.

Forskerteamet fra University of Alberta og Duke University identifiserte aldersrelaterte endringer i hjernen da deltagerne, som hadde en gjennomsnittsalder på 70 år, fikk se på standardiserte bilder som viste enten nøytrale eller veldig negative hendelser.

Deltagerne ble bedt om å rangere bildene på en behagelighetsskala, mens hjerneaktiviteten ble målt med en fMRI-maskin.

Da de en halvtime senere ble bedt om å huske bildene, viste det seg at de eldste deltagerne husket færre negative bilder enn de yngre deltagerne.

Hjerneskannene viste at selv om begge grupper hadde lignende aktivitetsnivå i de emosjonelle delene av hjernen, så var det forskjell på hvordan disse igjen virket sammen med resten av hjernen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus