– Stemmene sa han skulle drepe flere personer

– Stemmene sa han skulle drepe flere personer
– Stemmene sa han skulle drepe flere personer

<p43-åringen som innrømmer å ha drept Ann-Mari Solås i Bodø tirsdag morgen, sier han fikk beskjed av stemmene i hodet om å drepe flere.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Før han stakk kvinnen, hadde han hørt stemmer i hodet om at han skulle drepe. Dette var ikke begrenset til én person, sier mannens forsvarer Nils Aga til VG Nett.

Da norsk-iraneren hadde tildelt Ann-Mari Solås de dødelige skadene, skal han ha fått en ny beskjed fra stemmene.

– Han skulle gå hjem og drepe seg selv. Min klient forsto at han ikke ville komme levende ut dersom han gikk inn, og ble stående utenfor inngangsdøren og gråte, sier Aga.

Den drapssiktede 43-åringen ble pågrepet rundt ti minutter etter at politiet ble varslet. Han innrømmer å ha knivstukket tobarnsmoren, men nekter straffskyld. 43-åringen mener han ikke er strafferettslig tilregnelig og skal nå vurderes av psykiatere.

Mannen kom til Norge fra Iran som kvoteflyktning i 1990. Han ble norsk statsborger i 1998. De siste årene har han tre ganger vært innlagt til psykiatrisk behandling og har ifølge sin advokat gått på sterke medisiner for å dempe psykosene.

- I godt humør

Kvelden før han drepte tobarnsmoren Ann-Mari Solås (32), var den drapssiktede 43-åringen på handletur med hjemmetjenesten. Mannen skal ha vært i godt humør.

– Senest mandag kveld ved 20-tiden var folk fra hjemmetjenesten ute og kjørte på handletur med ham. De hadde god kontakt med ham, og han var smilende og fornøyd, sier kommunaldirektør Jann Aakre ved helse- og sosialavdelingen i Bodø kommune til Avisa Nordlands nettutgave.

Aakre forteller at ansatte aldri har følt seg truet av mannen eller på noen måte vært redd ham.

– De samme personene i hjemmetjenesten har fulgt ham over lang tid. Han har vært veldig tillitsfull, og de hadde god kontakt med ham, sier kommunaldirektøren.

Ordfører Odd-Tore Fygle ba onsdag Fylkeslegen om å åpne tilsynssak for å få avklart Bodø kommunes oppfølging av 43-åringen. Fygle mener det er ingenting som tilsier at kommunens oppfølging har sviktet.

– Men det vil likevel være greit å få en uavhengig gransking av kommunens rolle, sier Fygle.

Jann Akre opplyser at 43-åringen har vært fulgt opp av hjemmetjenesten i ti år. De to siste årene har han dessuten blitt fulgt opp av sosionom og psykiatrisk sykepleier.

Rehabiliteringsteamet ved Nordlandssykehuset i Bodø avsluttet 18. desember i fjor oppfølgingen av mannen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus