Oppdaget ikke babyens hjertestans

RUTINESVIKT: Sykehuset Levanger får kritikk av Helsetilsynet. Foto: LEVANGER KOMMUNE
RUTINESVIKT: Sykehuset Levanger får kritikk av Helsetilsynet. Foto: LEVANGER KOMMUNE

<p- Sykehuset Levanger ga ikke barnet forsvarlig hjelp.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et barn døde under fødselen ved Sykehuset Levanger i november i fjor. Nå konkluderer Helsetilsynet med at fødeavdelingen ikke ga barnet forsvarlig helsehjelp.

I rapporten fra Helsetilsynet går det fram at babyens hjerte stanset uten at helsepersonellet oppfattet den livstruende situasjonen. Etter en drøy halvtime ble barnet erklært dødt, skriver Adresseavisen.

- Misforståelse

– Uheldige omstendigheter gjorde at det oppsto misforståelser om behandlingsforløpet etter fødselen, sier avdelingsoverlege Ivar Haarstad på fødeavdelingen.

Ifølge avisen var fødselen på forhånd kategorisert som en såkalt «rød fødsel», en risikofødsel som krever ekstra overvåking. Helsetilsynet i Nord-Trøndelag påpeker en rekke alvorlige feil ved fødselen, blant annet at det de siste fire timene fram til fødselen ikke ble foretatt elektronisk overvåking av fosterets hjerteslag.

Rutinesvikt

Helsetilsynet mener den tragiske hendelsen skyldes svikt i de etablerte rutinene, men understreker at helsepersonellet som var involvert ikke kan klandres. Sykehuset får nå fire uker på seg til å komme med nye tiltak for å kunne ivareta gjenopplivingsforsøk av nyfødte i framtiden.

I mai i fjor døde et barn kun få dager etter fødselen ved den samme fødeavdelingen. Denne saken vurderer Helsetilsynet som så alvorlig at de vurderer å gi sykehuset, lege og jordmor en advarsel. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus