Storbritannia ut av Irak i 2009

<span style="font-weight: bold" class="Apple-style-span">OVERRASKET:</span> Gordon Brown kom på et førjulsbesøk til de britiske styrkene i irak. Foto: AP/SCANPIX
OVERRASKET: Gordon Brown kom på et førjulsbesøk til de britiske styrkene i irak. Foto: AP/SCANPIX

<pStatsminister Gordon Brown på overraskende besøk i Irak.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BAGDAD (NTB-Reuters-AFP): Storbritannia skal trekke sine styrker ut av Irak i løpet av første halvdel av 2009, opplyser statsminister Gordon Brown.

Brown landet onsdag i Bagdad på et uvarslet besøk til Irak. Han ble tatt imot av den irakiske statsministeren Nuri al-Maliki. Kort tid senere kom de to statsministrene med en felles utkallelse om at de britiske styrkene forlater landet i løpet av neste år.

– Rollen som britiske styrker har spilt nærmer seg slutten. Disse styrkene vil fullføre sine oppdrag i løpet av første halvdel av 2009, og så forlate landet, heter det i uttalelsen.

Brown er på sitt fjerde besøk til Irak siden han ble statsminister i fjor sommer. Iraks myndigheter kom nylig med et utkast til en lov som baner vei for alle utenlandske styrker, med unntak av de amerikanske, kan forlate landet innen juli neste år. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus