Playboy-Gudfaren kom seg unna

<strong>GUDFAREN:</strong> Playboy-Gudfaren Matteo Messina Denaro (46) kom seg unna.
GUDFAREN: Playboy-Gudfaren Matteo Messina Denaro (46) kom seg unna.

<pDet var spesielt én mann det italienske politiet var ute etter da de aksjonerte mot den italienske mafiaen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cosa Nostra

Den sicilianske mafiaen ble dannet på midten av 1800-tallet i et forsøk på å forene sicilianske bønder mot deres fiender.

En mafioso anser seg selv som «en mann av ære». Selve organisasjonen er dog kjent som Cosa Nostra -- vår sak. På 1950-tallet opplevde Sicilia en betydelig bygge-boom. Den sicilianske mafiaen utnyttet denne situasjonen og tok kontroll over byggeindustrien og tjente millioner av dollar.

I dag har den sicilianske mafia utviklet seg til internasjonal gruppe av organisert kriminalitet. Enkelte eksperter anslår at den sicilianske mafiaen er den nest største italienske organisasjonen etter selskapet Fiat.

Over 100 angivelige medlemmer av den Sicilia-baserte Cosa Nostra-mafiaen ble tirsdag arrestert i en storstilt politiaksjon. Men Playboy-Gudfaren Matteo Messina Denaro (46) kom seg unna.

Dyre vaner

Denaro er kjent for sitt jet-set liv med dyre vaner. Han er kjent for å være hensynsløs og skal ved ett tilfelle ha drept en hotelleier som anklaget Denaro for å lokke unge jenter til sengs.

Denaro har vært på det italienske politiets liste over de mest ettersøkte forbrytere i Italia siden 1993. Han er ettersøkt for både drap, utpressing, narkoforbrytelser og organisert kriminaliteten.

Denaro skal siden 11. april 2006 ha vært Cosa Nostras leder – da sjefene over alle mafiasjefer, Bernardo Provenzano ble arrestert etter å ha holdt seg skjult på den sicilianske landbygda i over 20 år.

Da Provenzano ble arrestert trodde italienerne at de endelig hadde fått satt en stopper til Cosa Nostras virksomhet.

Men bak Provenzano vokste mafiaen sakte opp igjen. Som Provenzano og andre mafialedere opp gjennom tidene, vokste Denaro opp i provinsen Trapani – nærmere bestemt Castelvetrano - ikke langt fra Palermo.

Har drept 50

Ifølge det italienske ukemagasinet L’Espresso lærte Denaro å bruke våpen i 14-årsalderen. Fire år seinere drepte han sitt første menneske – og skal fram til i dag ha drept ca. 50 mennesker – derfor det berømte utsagnet.

«Jeg har fylt en kirkegård alene».

Mange trodde Cosa Nostra var knust da Bernardo Provenzano ble arrestert i 2006.Mange trodde Cosa Nostra var knust da Bernardo Provenzano ble arrestert i 2006.

1200 politifolk

Tirsdag morgen våknet folk i to småbyer i Trapani og i Palermo opp til en tungt bevæpnet politi som gikk til aksjon mot flere adresser. Til sammen skal over 1200 politimenn deltatt i aksjonen, ifølge Guardian. Aksjonen skal ha startet etter tips i fra såkalte «Pentiti», mafiamedlemmer som samarbeider med politiet.

- Med operasjon «Perseus» har vi stoppet Cosa Nostra å vokse videre, ved å arrestere menneskene som står bak den strategiske tenkingen i den nye voksende kommandostrukturen, sier Pietro Grasso, som leder den nasjonale anti-mafia etterforskningen i Italia.

Her blir noen av de 100 arresterte ført til politistasjonen i Palermo.Her blir noen av de 100 arresterte ført til politistasjonen i Palermo.

Fant brev

Selv om det fra offisielt hold har vært hevdet at Cosa Nostra ble knust for to år siden – har den gradvis vokst. Det italienske politiet kom på sporet av Matteo Denaro i 1993 – da de fant et brev på et hotellrom der Denaro hadde bodd. At dette var Cosa Nostras nye Gudfar ble bekreftet av en av de mest kjente «Pentiti» – Giaovanni Brusca.

Ingen har vært i stand til å stoppe Cosa Nostra siden organisasjonen ble etablert på Sicilia på 1800-tallet. Da var det kontrollen over sitronproduksjonen som skapte grunnlaget for mafiaen. Nå er det kontrollen over narkotrafikken som er grunnlaget til Cosa Nostras virksomhet.

Personvernpolicy