Uvanlig kraftig jordskjelv

<strong>UVANLIG:</strong> Sør-Sverige og deler av Danmark våknet opp til kraftige rystelser.
UVANLIG: Sør-Sverige og deler av Danmark våknet opp til kraftige rystelser.

<pSkåne og Nord-Sjælland ble tirsdag morgen rammet av et etter nordiske forhold kraftig jordskjelv.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge det seismologiske instituttet i Uppsala målte skjelvet mellom 4,5 og 5 på Richter-skalaen. Det er kraftig nok til at det kan oppstå sprekker i bygninger.

Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS har målt skjelvet til 4,7 på samme skala, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.

– Jeg lå i sengen da skjelvet inntraff. To hyller falt ned. Jeg har vært i Hellas og opplevd kortere jordskjelv, men dette var uvanlig langt, kanskje 10 til 12 sekunder, sier studenten Anna Karelis som bor i den svenske byen Lund.

Skjelvet hadde sitt episenter 60 kilometer øst for Malmö og 9 kilometer nordøst for Ystad.

– Jeg våknet av at hele sengen ristet. det føltes som om noen tok tak i huset og løftet det opp, sier Mia Larsdotter som også bor i Lund.

Både i København og i Malmö kunne skjelvingen i bakken kjennes godt.

SOS Alarm ble umiddelbart overbelastet av bekymrede mennesker som ringte inn. Det er foreløpig ikke meldt om skadde personer eller materielle ødeleggelser.

Det svenske nyhetsbyrået TT fikk oppringninger fra folk både i Ystad, Simrishamn, Lund og Eslöv som hadde kjent ristingen. (©NTB)


Vis større kart

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus