Fire menn og to kvinner omkom i Urtegata-brannen

TRAGEDIE: Blomster og tente lys utenfor Urtegata 31 i Oslo søndag, dagen etter brannen som krevde seks menneskeliv. FOTO: Scanpix.
TRAGEDIE: Blomster og tente lys utenfor Urtegata 31 i Oslo søndag, dagen etter brannen som krevde seks menneskeliv. FOTO: Scanpix.

<pI løpet av denne uken håper politiet å identifisere de seks som ble funnet døde etter brannen i Urtegata i Oslo. Flere av de døde kan være av utenlandsk opprinnelse, mener ID-gruppen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De døde er brakt til Rettsmedisinsk institutt, der rettsmedisinere samarbeider med ID-gruppa i Kripos i arbeidet med identifisering.

Fire menn og to kvinner omkom i brannen. Én av mennene er etnisk norsk, og politiet har begynt å kontakte de pårørende, skriver VG Nett.

Selv om identifiseringsarbeidet er i gang, vil det ta to-tre dager før det er ferdigstilt, ifølge Rettsmedisinsk institutt.

Undersøker gamle branner

Politiet regner også med å avslutte de branntekniske undersøkelsene på åstedet i løpet av de nærmeste dagene.

Politiet jobber ut fra flere teorier, blant annet muligheten for at en pyroman har vært på ferde. Etterforskerne undersøker nå to-tre branner som har funnet sted nabolaget tidligere.

– Det undersøkes branner som har vært i området tidligere, men som har blitt henlagt eller hvor man ikke har funnet brannårsak. Vi sjekker også politisystemet etter mulige ildspåsettere, sier politiinspektør Gro Smogeli.

De kriminaltekniske undersøkelsene fortsetter på stedet tirsdag, og politiet venter også på en rapport fra brannvesenet. Politiet understreker at det settes inn store ressurser i saken.

– Men først når åstedsgranskerne er ferdig, vil vi kunne si noe mer om hva som forårsaket brannen, sier informasjonssjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt til NTB.

Vitneavhør

Mandag var etterforskerne i gang med en rekke vitneavhør, og dessuten ble det gjennomført rundspørring i området rundt Urtegata på Tøyen i Oslo sentrum.

I tillegg til Sentralvakta – tidligere Krimvakta i Oslo politidistrikt – og krimteknikere, jobbet rundt 14 politifolk gjennom helgen i etterforskningen av brannen som raste natt til lørdag.

Mandag ble etterforskningsstyrken betydelig utvidet, blant annet for å gjennomføre avhør og rundspørring, ifølge informasjonssjefen.

I løpet av helgen ble et 20-talls vitner avhørt. Totalt regner politiet med å avhøre rundt 70 vitner denne uken.

Tips og teorier

På spørsmål fra NTB svarte politiinspektør Gro Smogeli i helgen at brannen kan være påsatt, men årsaken kan også være av teknisk art. Ikke minst blir det tekniske anlegget gjennomgått i den nitide jakten på brannårsaken.

Hun bekrefter at politiet har mottatt flere tips «med varierende gehalt» om mulige brannstiftere som kan ha antent den gamle bygården, men framholder at politiet ikke har noen teori som står sterkere enn andre.

Seks mennesker døde i brannen, 15 ble skadd. En kvinne som ble brakt til Ullevål universitetssykehus var ikke så alvorlig skadd som først antatt. Politiet vet fortsatt ikke nøyaktig hvor mange som befant seg i bygningen da brannen startet i trappeoppgangen natt til lørdag, men regner med at det var mellom 50 og 70.

Bygården tilhører Olav Thon.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus